Amerikansk elbilproducent vil lave biler i Europa

Der er især overvejelser om Storbritannien, når Rivians nye biler skal lanceres.

Artiklens øverste billede
De første to mainstream Rivian-modeller bliver SUV'en R1S og pickuppen R1T. Foto: Rivian

Rivian Automotive, en producent af elbiler og støttet af bl. a. Amazon og Ford, er i forhandlinger med den britiske regering om at bygge sin første fabrik uden for USA, nær den engelske by Bristol, rapporterer Sky News. Investeringen vil sandsynligvis omfatte en stor statsstøttepakke, men Storbritannien står over for konkurrence fra Tyskland og Holland om fabrikken, oplyser Sky fra branchekilder.

Rivian, set som en potentiel rival til Tesla, sagde i denne måned, at man forventer at begynde de første leverancer af R1T-modellen, som er en elektrisk pickup, i september og en SUV-orienteret variant kaldet R1S til efteråret. Begge er produceret på en tidligere Mitsubishi-fabrik i amerikanske Illinois, men de europæiske planer er også store.

Forhandlinger med den britiske regering er angiveligt på et tidligt stadium.

Premierminister Boris Johnson har interesseret sig meget for forhandlingernes forløb ifølge Sky News.

Tiltrækning af miljøvenlige investeringer i Storbritannien er en vigtig del af Johnsons plan efter brexit og klimaagendaen.

Det er meningen, at SUV’en skal sælges i Europa, mens der måske også kommer flere mindre modeller, som er udviklet til vores kontinent.

De vil dog have afgørende dele til fælles med de amerikanske modeller.

Når programmet er fuldt udbygget, vil modellerne kunne fås med batteripakker på voldsomme størrelser som 105 kWh, 135 kWh og 180 kWh, mens elmotorerne yder cirka 400 hk, 710 hk og 760 hk, og rækkevidderne går fra 370 over 482 til 640 kilometer.

Rivian er et ungt firma, der blev grundlagt i 2009.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen