Elektrisk ponybil spænder musklerne

Ford klar med supersportslig Mustang Mach-E GT, der yder 487 hk og klarer 0-100 km/ t. på 3,7 sek.

Artiklens øverste billede
Den hurtige Mustang Mach-E GT er optimeret med en dynamisk sportsundervogn og specielle bremser fra Brembo. Foto: Ford

Den nye elektriske verden byder på muskelkraft i lange baner. Det er den nye Ford Mustang Mach-E et godt eksempel på. Hvis du skulle synes, den foreløbige topmodel med firehjulstræk og 351 hk ikke er nok, så er Ford klar med en mere hidsig overbygning.

Det drejer sig om Mustang Mach-E GT, der byder på hele 487 hk og et moment på heftige 860 Nm, hvilket betyder, at den firehjulstrukne elbil kan klare 0-100 km/ t. på 3,7 sek. Det bringer den på højde med f. eks. den kommende Kia EV6 GT med 585 hk, hvor det magiske tal hedder 3,5 sek.

Ford har også allerede prisen klar på bilen, som nu kan bestilles på nettet og er 636.360 kr.

Det er ca. 156.000 kr. mere end Mustangen med 351 hk og 136.000 kr. mere end den pågældende Kia EV6.

Batteriet er som i de andre Mustang Mach-E pænt stort og på 99 kW brutto (88 kW netto), mens den teoretiske rækkevidde er på 500 km.

Bilen har en opsætning, hvor de to elektriske motorer, firehjulstræk sog en avanceret ”Magna Ride”-undervogn justerer sig efter kørselsforholdene samt et bremsesystem fra Brembo. Oven i dette kommer den med en speciel kalibrering, som betyder, at mere af omdrejningsmomentet bliver fordelt til baghjulene end i de andre Mustang Mach-E-modeller med firehjulstræk.

Mustang Mach-E GT har fået et nyt køreprogram kaldet ”Untamed Plus”, der er udviklet for at skabe en balance mellem bilens mange kræfter og drejningsmoment for at få den bedst mulige omgangstid på en racerbane. Her er mange kræfter at tæmme i bilen, som har et moment, der er 15 pct. større end i den eksklusive Ford GT-racerbil.

Det klares med et system, hvor den bagerste elmotor når det maksimale omdrejningsmoment på 860 Nm i løbet af kun 0,5 sek., mens den samtidig får hjælp af den forreste elmotor.

På trim-siden byder modellen bl. a. på specielle 20 tommer aluminiumsfælge med højglans-detaljer, røde bremsekalibre samt sidespejle og tag med sort lak. Her er også sportsrat og Ford Performance-sportssæder. Mustang Mach E-GT kan fås i farverne Dark Matter Gray og Cyber Orange.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen