En af de mest populære brugte biler er VW Passat, som også har været meget efterspurgt i juni.

En af de mest populære brugte biler er VW Passat, som også har været meget efterspurgt i juni. Foto: Jonas Ahlstrøm

Brugte biler:

Historisk stort salg i juni

Salget af brugte biler i juni måned i år er historisk højt til sammenligning med sidste års tal

Af
Jens Overgaard

MOTOR Der er næsten tale om historiske tal, når vi ser på salget af brugte biler i juni måned. Her blev det solgt hele 54.000 brugte biler. Til sammenligning var tallet på 43.000 biler i juni 2019.

Det store salg kommer oven på en coronakrisen, hvor salget af nye biler har ligget underdrejet i flere måneder, men dog begyndte at vise positive takter i juni, hvor det med 17.900 biler kun var 13 pct. under samme måned i fjor.

Sideløbende har salget af de brugte altså ligget højt – det er for første halvår med 278.000 brugte biler 0,4 pct. over samme periode i fjor, men topper for alvor i årets sjette måned. N

ormalt følger salget af de brugte, kurven for salget af nye biler. Men her sker der en stigning, selv om salget af de nye biler er dykket.

Corona spiller ind

Jan Lang, som er analytiker på Bilbasen og udarbejder tallene, kan næsten ikke finde ord.

"Brugtbilsalget satte rekord i juni måned i nyere tid, måske endda nogensinde. Hverken hos DMR eller Danmarks Statistik, der har lavet oversigter om bilmarkedet siden 1996, har tallene været højere end i juni måned,'" siger Jan Lang.

Han peger på tre underliggende årsager. Brugtbilmarkedet bugnede af biler i starten af året. Derfor satte forhandlerne priserne ned, hvilket fik gang i salget, der altså startede den positive spiral før coronakrisen, som blev en forstærkende faktor.

Når der er krisetegn i samfundet, så vælger nogle forbrugere samtidig også og at købe en brugt bil frem for en ny. Men ikke mindst har corona har givet udfordringer for den offentlige transport. Det betyder, at danskere, som tidligere tog busser eller tog, har købt biler, som især har været brugte. Det har været en forstærkende faktor, og Jan Lang tror, at den udvikling vil fortsætte.

Publiceret 29 July 2020 00:00