Tesla Model 3 storsælger, og modellen er helt tilbage i toppen i marts. Foto: Tesla

Tesla Model 3 storsælger, og modellen er helt tilbage i toppen i marts. Foto: Tesla

Mange nye elbiler ruller nu ud på vejene

Marts blev en fin måned for salget af elbiler, hvor Tesla Model 3 fik nummerplader på i stor stil, men også nyheder som Mini SE, Honda e og Skoda Citigoe iV kom på gaden

Af
Jens Overgaard

MOTOR Der er forårsfornemmelser på elbilfronten.

Med hele 1.114 nyindregistrerede elbiler skal vi faktisk helt tilbage til 2015 for at finde lignende tal.

Det sker i en tid, hvor coronakrisen har holdt mange bilkøbere hjemme, og det samlede salg af nye biler i marts dykkede til bare 15.200 stk., hvilket er 5.000-6.000 biler under, hvad salget normalt ville have været.

Salget af elbiler drives af Tesla Model 3, som er den store trækhest. Her blev der i marts afsat 728 eksemplarer.

Faktisk var Tesla Model 3 den mest solgte bilmodel overhovedet i marts, og år til dato er vi helt oppe på 867 stk. Model 3. Der er ikke kommet så mange nye elbiler på vejene i én måned siden december 2015. Det var lige før, afgifterne blev ændret drastisk ved årsskiftet til 2016, og der kom nummerplader på hele 1.554 elbiler.

Bevægelse

I den helt nye opgørelse spiller det også ind, at Tesla har kvartalsafslutninger af regnskabet og derfor har mange indregistreringer op mod udløb af dette. Det rokker dog ikke ved, at der med indregistreringerne af elbiler var tale om et antal, der er mere end dobbelt så stort som samme måned i fjor.

På andenpladsen finder vi den aldrende VW e-Golf, der er solgt i 78 eksemplarer og ligesom i januar og februar har fået et fast greb i danskerne.

Den lille og prisbillige VW e-Up har bidt sig fast midt på salgslisten over elbiler. Foto: Christian Schacht

Den lille og prisbillige VW e-Up har bidt sig fast midt på salgslisten over elbiler. Foto: Christian Schacht

Umiddelbart efter følger den nye Renault Zoe-generation med 56 biler.

Ellers er der en blanding af gamle kendinge og nye modeller på listen, hvor Audi e-tron tager et hop til fjerdepladsen med 41 biler, og VW e-Up med 34 biler har etableret sig på et højt leje.

Interessant er også nyheder som Honda e, Skoda Citigoe iV og Mini SE, der lige titter frem med henholdsvis ét styk, fire styk og syvstyk.

Nye modeller Uden for top-10-listen finder vi også BMW i3 med 10 biler, Kia e-Niro med ni, Mercedes EQC med syv, Kia e-Soul med to og Jaguar i-Pace med en enkelt bil. Her er Kia e-Niro en model, der har en lang leveringstid på et helt år.

Audi e-tron er kommet godt fra land i marts, hvor modellen blev den fjerde mest solgte elbil. Foto: Jens Overgaard

Audi e-tron er kommet godt fra land i marts, hvor modellen blev den fjerde mest solgte elbil. Foto: Jens Overgaard

Den leveringstid er dog ikke forrykket af coronakrisen, lyder det fra den danske Kia-importør, der er nemlig kommet gang i fabrikken i Korea igen efter corona-nedlukning. Kia e-Niro lå højt på salgslisten i februar for derefter at være noget usynlig i marts, men der er nye leverancer lige om hjørnet, oplyser importøren, så vi kan forvente at se modellen på listen i de kommende måneder.

Fakta

Top10-salg af elbiler i marts

1. Tesla Model 3 728

2. VW e-Golf 78

3. Renault Zoe 56

4. Hyundai Kona 50

5. Audi e-tron 41

6. VW e-Up 34

7. Nissan Leaf 24

8. Hyundai Ioniq 20

9. Tesla Model S 11

10. Tesla Model X 11

Kilde: De Danske Bilimportører

Publiceret 14 April 2020 12:49