Mercedes Vision AVTR har organiske former og hjul, som kan dreje sig, så bilen kan bevæge sig som en krabbe: Foto: Mercedes

Mercedes Vision AVTR har organiske former og hjul, som kan dreje sig, så bilen kan bevæge sig som en krabbe: Foto: Mercedes Daimler AG

Insektlignende konceptbil

Mercedes-koncept har inspiration fra Hollywood og Avatar

Af
Jens Overgaard

messe Det er ikke hver dag, at en Hollywood-instruktør er til stede ved præsentationen af en konceptbil.

Men det var tilfældet, da instruktøren James Cameron, som bl. a. er kendt for den historiske "Titanic" samt science fiction-filmene "Terminator"-serien og "Avatar", stod side om side med Mercedes-bossen, Ola Källenius.

Det skete på den store CES-elektronikmesse i Las Vegas, som har udviklet sig til et af de steder, hvor bilproducenterne viser nogle af de mest højteknologiske nyheder eller koncepter.

Det gælder i høj grad Vision AVTR, som er inspireret af universet i Pandoras verden fra "Avatar"-filmen, hvor hovedpersonerne lever i pagt med naturen. Her har folkene bag filmen haft en stor finger med i udviklingen.

Designet er skabt som en spændt bue med enorme "boblehjul", mens interiøret er skabt af genbrugsmaterialer eller på baggrund af bæredygtige råmaterialer.

Elektrisk

Vision AVTR er selvfølgelig elektrisk.

Her er batterierne skabt af bæredygtige materialer, som er uden sjældne metaller og mineraler, og som kan genbruges.

Bilen er skabt med hjul, der kan rotere, så den kan bevæge sig sidelæns som en krabbe. Det insektagtige præg videreføres med 33 "flapper" på bagenden, der kan bruges til at kommunikere med omverdenen og få bilen til at virke levende.

Føreren kontrollerer hele herligheden med et joystick fra sit sæde, hvor omverdenen kan betragtes gennem de store vinduer eller skærme med 3D-grafik. Det er bestemt et farverigt indslag, som Mercedes har lanceret, og selv om det læner sig op ad underholdningsindustrien, er der gode takter, som man ikke skal afskrive.

Publiceret 16 January 2020 10:13