Ford Focus Stationcar er både solid og velkørende. Her får du meget bil og udstyr for pengene. Foto: Ford

Ford Focus Stationcar er både solid og velkørende. Her får du meget bil og udstyr for pengene. Foto: Ford

Flere fine brugte stationcars under 150.000 kr.

Der er masser af muligheder for familier, som er på udkig efter en rummelig nyere bil, hvis de ser bort fra SUV'er og hen mod stationcars i mellemklassen

Af
Jens Overgaard

Godt med plads. Både til pakkenelliker og i økonomien. Det er noget, som mange børnefamilier går efter.

Du skal dog ikke fortvivle, hvis budgettet kun hedder 120.000-150.000 kr.

Kia Ceed SW er en af modeller, som holder brugtprisen forholdsvis godt. Her kan der være penge at spare ved at kigge hen mod den mere oversete søstermodel Hyundai i30 SW. Foto: Jens Overgaard

Kia Ceed SW er en af modeller, som holder brugtprisen forholdsvis godt. Her kan der være penge at spare ved at kigge hen mod den mere oversete søstermodel Hyundai i30 SW. Foto: Jens Overgaard

Her er nemlig rigtig mange gode mellemklasse-stationcars. Det er biler, som typisk er tre-fire år gamle og altså up to date endnu, selv om flere måske netop er blevet fornyet med en ny generation eller står lige over for dette til næste år.

Således kan du f.eks. for cirka 120.000 kr. få en Peugeot 308 stationcar fra 2015 med 130 hk benzinmotor og 86.000 kørte km eller en Ford Focus stationcar fra samme årgang med 95 hk dieselmotor og 92.000 km på tælleren.

Det viser en gennemgang, som Jan Lang, der er markedsanalytiker på Bilbasen, har lavet. Det er biler, som fra nye måske har kostet omkring 200.000-270.000 kr., men som efter flere afgiftsomlægninger er faldet til ganske fornuftige priser.

"Mellemklassen er virkelig en slagmark for bilimportørernes kamp om markedsandele, og det er klart til forbrugernes fordel. Det er en klasse, hvor der både er firmabilkøbere og private købere i stort antal, så derfor er der rigtig mange fine køb efterfølgende på brugtbilmarkedet," siger Jan Lang.

Qashqai mest populær

Samtidig nyder modellerne godt af, at mange på brugtmarkedet går efter høje crossovere og SUV'er som Nissan Qashqai og på den front overser mere oplagte muligheder.

"Mange kigger mod biler som Nissan Qashqai, og mellemklassen står i skyggen af den fremstormende SUV-klasse. Men man skal huske på, at pladsforholdene generelt er meget bedre i en stationcar end i en SUV. Her får du rigtig meget bil for pengene. Du får både godt udstyrsniveau, plads, gode køreegenskaber og fin komfort," siger Jan Lang, der bl. a. fremhæver komforten i en stationcar som Kia Ceed SW og de præcise køreegenskaber i Ford Focus stationcar.

Forskellige priser

Niveauet svinger fra mærker til mærke. Her liggere priserne på modeller som VW Golf Variant typisk højere end andre, mens man i den koreanske afdeling til gengæld kan spare penge ved at kigge mod en model som Hyundai i30 stationcar, som er den noget oversete søstermodel til Kia Ceed.

Netop Kia Ceed og Skoda Octavia er de modeller, som holder brugtpriserne bedst.

Jan Lang har fundet både benzin-og dieselbiler i sine eksempler med maks. 125.000 km på tælleren.

Så burde man i de fleste tilfælde kunne knibe sig lige under det magiske tal på 200.000 km efter tre-fire års kørsel, som gør bilen sværere at sælge.

Publiceret 16 January 2020 10:30