Der er gang i bilvaskene, ikke mindst fordi der er kommet flere biler på vejene. Foto: Cirkle K

Der er gang i bilvaskene, ikke mindst fordi der er kommet flere biler på vejene. Foto: Cirkle K

Større brug af vaskehaller

Antallet af bilvaske toppede sidste år med næsten 10 mio.

Af
Jens Overgaard

børstevask Danskerne lod ivrigt børsterne snurre i vaskehallerne frem til 2007, hvor der var 12 mio. bilvaske herhjemme.

Imidlertid faldt vaskelysten efter finanskrisen i 2008 og nåede bunden med cirka 8 mio. bilvaske i 2012. Siden er det gået støt opad igen, og niveauet nåede i fjor små 10 mio. bilvaske.

Det viser den helt nye årsopgørelse fra brancheorganisationen Drivkraft Danmark.

Der er flere årsager til de seneste års stigning, lyder det fra Michael Mücke Jensen, der er teknik-og miljøchef hos Drivkraft Danmark.

"Det er kombinationen af flere ting. Der er sket en stigning i antallet af vaske, i takt med at der er kommet flere biler på vejene, og vi har lagt den økonomiske krise bag os. Samtidig har både flere vaskehaller og nye vaskekoncepter gjort det lettere at få vasket bilen," siger Michael Mücke Jensen.

Mere miljøvenligt

Sideløbende har en stigende miljøbevidsthed og flere kommuners indsats for at begrænse bilvask hjemme på villavejen fået flere til at vælge vaskehallen.

Hvis man vasker bil i indkørslen, løber vand med rester af olie og tungmetaller ned i regnvandsafløbet og dermed uden rensning direkte ud i f.eks. søer eller åer.

Flere vil dog også hellere bruge deres fritid på andet end en tidskrævende bilvask med håndkraft, ligesom bilen i større grad mere er blevet en brugsgenstand end et medlem af familien, der skal gøres noget ekstra for.

Publiceret 24 June 2019 13:48