Et godt køb blandt minier: Ford Fiesta med en sparsommelig motor.

Et godt køb blandt minier: Ford Fiesta med en sparsommelig motor.

Brugt bil: Det rigtig gode påskekøb

Påsketid er for mange biltid. Ny sæson – ny bil. Men hvilke biler er så på vej til at være et rigtigt godt køb lige nu?

Af
Flemming Haslund

BILKØB Ny bil. Det kan jo også være en brugt bil. Med et budget mellem 150 og 250.000 kr. er der et stort udvalg, forklarer Jan Lang, PR-ansvarlig i eBay-Motors, der står bag bilbasen.dk. Lang forklarer:

”Der er gang i brugtbilmarkedet, og udbuddet er svagt stigende. Derfor er udvalget både bredt og varieret. Den snu bilkøber går mere efter funktionalitet og mindre efter prestige og mere på funktionalitet. Det er grundpræmissen for mine anbefalinger.”

Jan Lang, budgettet er altså 150 til 250.000 kr., hvilken mini anbefaler du?

”Allerede fra bunden af budgettet på 150.000 kr. får man en nærmest ny Ford Fiesta med et højt udstyrsniveau. Samtidig tæller det på plussiden, at der er et bredt udvalg af de meget efterspurgte benzinmotorer blandt de brugte Fiesta-modeller.

Og i mellemklassen, den mange kalder for golfklassen?

Mange SUV/crossover-modeller er gode køb, men valget falder på Renault Captur.

Mange SUV/crossover-modeller er gode køb, men valget falder på Renault Captur.

”Kigger man efter en brugt stationcar i mellemklassen – og det gør mange danskere, så er man så heldig, at konkurrencen er benhård. Jeg kunne fremhæve VW Golf, Kia Ceed eller Ford Focus, men vælger alligevel Peugeot 308 af den årsag, at den er lidt billigere end konkurrenterne. Der både diesel- og benzinudgaver, og du finder et bredt udvalg med relativt få km bag sig allerede fra 150.000 kr.”

Firmabilen

Og et godt brugtkøb i firmabilklassen?

”Toyota Avensis bliver ufortjent glemt, når der skal anbefales biler fra den populære firmabilklasse. Og det er faktisk til fordel for brugtbilkøberen. Årsagen er, at Avensis er faldet relativt mere i pris end konkurrenterne i det seneste år, og derfor får mange meget brugtbil for pengene i en Avensis.

Et overset køb blandt firmabiler, Toyotas rummelige Avensis.

Et overset køb blandt firmabiler, Toyotas rummelige Avensis.

SUV’erne er så populære, hvilken skal man vælge her?

”De højbenede SUV-modeller hitter for tiden blandt danskerne, og populariteten på brugtbilmarkedet er ingen undtagelse. Der er flere modeller at vælge imellem blandt de mindste SUV/crossover-modeller, men valget falder på Renault Captur, fordi den både er godt bygget, der er et stort udvalg, og så er priserne attraktive. Man kan få en 2016-udgave med omkring 50.000 km på tælleren for ca. 170.000 kr.

FAKTA

Gode brugtkøb i seks bilklasser

Minierne: Ford Fiesta

Golfklassen: Peugeot 308

Firmabilklassen: Toyota Avensis

Luksusbiler: MW 5-serien

SUV’erne: Renault Captur

MPV’erne: Renault Grand Scenic

Publiceret 27 March 2019 11:03