Den måske største overraskelse i Genève: Helt ny elbil fra Fiat.

Den måske største overraskelse i Genève: Helt ny elbil fra Fiat.

De 30 vigtigste bilnyheder i Genève

Elbilerne marker sig kraftigt på årets vigtigste biludstilling

Af
Flemming Haslund

GENÈVE Elbilen Fiat Centoventi, Seat el-Born ligeledes på el plus en helt ny Renault Clio, der ligner den gamle til forveksling.

Det er tre af de største overraskelser på den internationale biludstilling, der åbnede sidste uge og kører frem til og med søndag den 17. marts.

Genève 2019 vil gå over i historien for sine mange elbiler – fra en af udstillingens store overraskelser, nemlig Fiaten over koreaneren Kia e-Soul og den kommende Audi Q4 e-tron til Mercedes EQC.

De fire er så afgørende af mange grunde: Fiaten, fordi det italienske bilmærke endelig er inde i elbilskampen. Den lille bil med det tungebrækkende navn, Centoventi, har måske ligefrem poweren til at blive en gentagelse af den enorme Fiat 500-popularitet.

Kia e-Soul er interessant, fordi den kan blive den måske hidtil billigste af de koreanske elbiler, der maser sig så voldsomt på i år.

Audi

Den kommende Audi Q4 e-tron er jo en noget billigere udgave af De Fire Ringes første elbil. Dermed er Audi ved at være klar med en elbil, der om end ikke er billig, så i hvert fald går til salg til noget lavere pris.

Publiceret 06 March 2019 13:00