Audi kommer med en elbil, der er særligt interessant i Danmark, nemlig Audi Q4 e-tron Concept.

Audi kommer med en elbil, der er særligt interessant i Danmark, nemlig Audi Q4 e-tron Concept.

Bilåret 2019 – Genève viser det

Tøjmoden har sine modeuger og shows i Paris; bilverdenen har i løbet af foråret én afgørende udstilling, showet i Genève. Dette forår sætter de nye elbiler sig på det meste

Af
Flemming Haslund

GENÈVESHOWET I runde tal 20 nye elbiler er på vej til at dukke op i løbet af 2019 og begyndelsen af 2020. Så tiden, da der stort set var Nissan Leaf og Tesla at vælge imellem, er ved at være slut. 2019/20 beskriver det politikere gerne ville kalde for paradigmeskifte.

Den internationale biludstilling i Genève – åben i perioden 7. – 17. marts – fører beviset. I alt 16 nye elbiler holder nede i Schweiz og venter på at lave om på bilverdenen. Dertil en række elbiler, som allerede er lanceret.

Ny elbil fra Honda; japanerne holder verdenspremiere på deres 60’er-inspirerede bil på udstillingen i Genève.

Ny elbil fra Honda; japanerne holder verdenspremiere på deres 60’er-inspirerede bil på udstillingen i Genève.

Især tre er interessante set herfra Danmark: Ny lille Honda, ny lille Peugeot, ny Audi i Passatklassen. Og dertil et mylder af andre biler på el – nogle er egentlige produktionsbiler, andre er konceptbiler mens atter andre mest af alt er der for at vise, at elbiler også kan være cool – et par racerbiler og en genfødsel af beach buggyen!

Honda er klar

Hondas lille EV har vi hørt rygter om længe. Men nu er det alvor. Lille med et ”sweet” 60’er-inspireret udseende. Japanerne siger endnu intet om rækkevidden, men på samme udstilling sætter Peugeot standarden med mindst 340 km. Honda EV er klar til salg i Danmark i begyndelsen af

Skoda har hele to nye elbiler med til Genève – her den ene i SUV-coupé-stil.

Skoda har hele to nye elbiler med til Genève – her den ene i SUV-coupé-stil.

2020.

Peugeot præsenterer den helt nye 208’er, der er klar til salg herhjemme på den anden side af sommerferien. Den nye franskmand kommer med tre forskellige motorer; benzin, diesel og elektricitet.

Audi kommer med den tredje elbil, der er særligt interessant i Danmark, nemlig Audi Q4 e-tron Concept. På mange måder kan man betragte den som en mindre, billigere e-tron. Men med Genève-nyheden er De Fire Ringe klar til at sælge en elektrisk SUV til en langt mere spiselig pris.

Andre dansker-interessante elbiler kommer fra to andre grene af den store Volkswagen-familie: Skoda viser to elektriske elbiler, Seat én.

Også Kia er klar ti at sætte yderligere strøm til hverdagsbiler; således holder den nye e-Soul på koreanernes stand.

FAKTA

16 nye elbiler i Genève

Aston Martin Lagonda All-Terrain Concept, Audi e-tron GT Sportback, Audi Q4 e-tron Concept, Audi e-tron Sportback Prototype, Honda Urban EV, Kia EV Concept, Kia e-Soul, Mercedes EQC, Mercedes EQV, Mercedes Formule E showcar, Nissan Leaf Racingcar concept, Peugeot e-208, Seat Urban Car, Skoda Vision iV, Skoda Vision E, Volkswagen Beach buggyGeneve – Honda

Publiceret 26 February 2019 10:19