Præsteklumme: Svaret er skjult og åbenlyst

Af
sognepræst Simon Emil Koefoed

Brabrand-Sdr. Aarslev

Præsteklumme I dag er det den 22. april, men jeg afleverer denne klumme den 3. april, hvor jeg sidder indenfor og passer godt på mig selv og andre. Det er positivt at skulle passe på hinanden. Men tiden er alligevel uvis; fyldt med angst og frygt i forhold til fremtidens glæde. Kommer den igen?

Svarene er vage. ”Det bliver nok ikke helt det samme” siger nogen. Andre er optimistiske. Bagklogskaben kommer engang til at give et svar. Men ingen ved rigtig, hvornår den vil lyse for os.

Jeg spejler min uvished i søndagens evangelium, hvor jøderne pludseligt omringer Jesus og forsøger at tvinge et svar ud af ham. De er frustrerede, for de mener at vide, at han er Kristus. At han er glæden og håbet, og svaret på alle deres længsler og spørgsmål. Men det er som om, han ikke vil sige det ligeud.

I stedet gør han noget andet. Han henleder jødernes opmærksomhed på de tegn og handlinger, der faktisk er sket, fremfor at søge efter ord. Jesus har helbredt og gjort mirakler. Han har nedbrudt grænser og fjernet skel. Han har handlet og hjulpet, hvor andre ville tie. Dér var glæden og svaret!

Måske skal jeg også rette min opmærksomhed et andet sted hen? Væk fra tomme ord i nyhedsoversigten, og i stedet se, hvad mine naboer fortæller mig. Nogen har hejst et flag. Andre synger morgensang i stuerne. Nogen slæber indkøbsposer for hinanden. Andre sætter regnbuer i vinduerne som symbol på, at vi sammen nok skal komme igennem stormen, om end der vil være bølgeskvulp undervejs. Glæden er derude!

Jeg håber, jeg kan fastholde dette blik, og at der er meget af det samme og mere til den 22. april.

Publiceret 25 April 2020 07:15