Langkær Gymnasium. Pressefoto: Bredo Hjøllund.

Langkær Gymnasium. Pressefoto: Bredo Hjøllund.

Søgning til Langkær Gymnasium styrtdykker

Kun 56 unge har søgt ind på STX på Langkær

Antallet af unge, der søger ind på det almene gymnasium (STX) på Langkær Gymnasium, er næsten halveret i år i forhold til sidste år.

Sidste år søgte 101 ind på STX på Langkær Gymnasium. I år har 56 søgt ind på STX på gymnasiet i Tilst, viser nye tal fra Region Midtjylland. Det svarer til et fald på 44 procent og gør Langkær til det gymnasium i hele Region Midtjylland, der oplever den klart største tilbagegang i procent.

LÆS OGSÅ: Aarhus-gymnasier enige om ny fordeling af elever fra socialt udsatte områder

Der er også lidt færre, der har søgt ind på HF på Langkær. Det er dog knap så dramatisk, da der er tale om at fald fra 46 personer i 2017 til 42 i 2018.

Gymnasiet i Tilst kan til gengæld glæde sig over en stigning i søgningen til den internationale studentereksamen, IB. Her er der sket en stigning fra 51 sidste år til 60 i år. Langkær er det eneste gymnasium i Aarhus-området, der udbyder den internationale studentereksamen.

LÆS OGSÅ: Ny minister giver Langkær lov til at fordele eleverne

Samlet set i hele Region Midtjylland er der sket et fald i søgningen til det almene gymnasium på fire procent.

 

Marselisborg rykker

Faldet på Langkær bliver opvejet af en tilsvarende stor stigning i søgningen til Marselisborg Gymnasium, der både i faktiske tal og procentvis er det gymnasium i Aarhus, der oplever størst fremgang.

I år har 341 unge søgt ind på STX på Marselisborg mod 284 sidste år. Det svarer til en stigning på 20 procent.

Risskov Gymnasium og Viby Gymnasium og HF går også frem, mens Egå Gymnasium og Århus Statsgymnasium går lidt tilbage. Søgningen til Aarhus Katedralskole er fuldstændig uændret på 386 personer.

Århus Akademi, der kun udbyder HF, har oplevet et mindre fald i søgningen fra 337 personer i 2017 til 327 personer i 2018.

Lokalavisen Aarhus har forsøgt at få en kommentar fra Langkærs rektor Yago Bundgaard. Han svarer i en sms, at han er bortrejst og derfor ikke kan deltage.

 

Publiceret 23 March 2018 18:00