Paw Simon Krogh er vokset op i Gellerupparken, der kan anes i baggrunden på ’den anden side’ af Hejredalsvej. Han bor i dag i ’gamle’ Brabrand og er meget engageret i lokalområdet. Foto: Jeppe Rafn

Paw Simon Krogh er vokset op i Gellerupparken, der kan anes i baggrunden på ’den anden side’ af Hejredalsvej. Han bor i dag i ’gamle’ Brabrand og er meget engageret i lokalområdet. Foto: Jeppe Rafn

Lokal ildsjæl:

’Jeg synes, Brabrand er fantastisk’

Paw Simon Krogh voksede op i Gellerup og bor i dag i ’gamle’ Brabrand. Han synes, det er fedt, at folk er så forskellige

Af
Af Jeppe Rafn

På lørdag finder den officielle åbning af Brabrand Kulturuge sted. Det sker med fælles kaffebord og åbningstale af den lokale erhvervsmand og ildsjæl Paw Simon Krogh, der blandt andet er meget engageret i Brabrand IF.
“Jeg vil nok tale om at høre til. Om vigtigheden af at høre til i almindelighed og i Brabrand i særdeleshed. Tidligere blev det betragtet som provinsielt at kende hinanden, men tidsånden har ændret sig - eller så er det mig, der er blevet ældre og i dag mærker vigtigheden af at høre til et sted, hvor man kender andre, og de kender dig,” fortæller Paw Simon Krogh.
45-årige Paw er vokset op i Gellerup i 70'erne og 80'erne og boede på Gudrunsvej med sin mor, der var maniodepressiv. Senere flyttede han ind hos sin mormor og boede flere forskellige steder i Gellerup, hvor han hang ud med de hårde drenge. Paw valgte dog en anden vej end de fleste af vennerne og kom i lære som revisor og studerede på Handelshøjskolen.
Efter uddannelsen fik Paw job hos Lego i Billund, så han og hustruen Trine flyttede sydpå og boede nogle år i Vejle.

Brabrand er fantastisk

I begyndelsen af det nye årtusinde stiftede Paw sin egen IT-konsulentvirksomhed og flyttede tilbage til Brabrand. Denne gang dog ikke til Gellerup, men til det helt anderledes mondæne 'gamle' Brabrand i den sydlige del af postdistriktet.
“Jeg synes, Brabrand er fantastisk. Byen er givet så meget fra naturens hånd med sø og skov, og der er en kæmpe diversitet blandt beboerne. Der er sikkert mange i den her del af byen (gamle Brabrand), der er trætte af, at der dukker en masse trælse historier op fra Gellerup, når man googler Brabrand, og som godt kunne tænke sig, at gamle Brabrand fik sit eget postnummer. Huspriserne ville helt sikkert stige, og forsikringspræmierne falde, men det vil jeg ikke være tilhænger af. Jeg synes, det er sindssygt fedt, at der er forskel på folk i lokalområdet. Det er en af de helt store kvaliteter ved Brabrand, at det spænder så vidt,” mener manden, der har boet i både den 'fattige' og 'rige' del af Brabrand.

En vej - to verdener

Paw Simon Krogh og hans familie var med i TV-serien 'En vej - to verdener'. I programmet fulgte Danmarks Radio en række familier, der boede på hver sin side af Hejredalsvej. Vejen som fysisk groft sagt adskiller Brabrand i et rigt villakvarter og fattige boligblokke. Brabrand er det postnummer i Danmark, hvor der er størst forskel på folk med de laveste og højeste indkomster, uddannelse og arbejdsløshed.

På tværs

“Programmet tegnede et billede af, at der går en vej igennem Brabrand, som deler byen i to. Det er ikke tilfældet, for der sker mange ting på tværs. Da TV-serien blev optaget, var jeg træner for min datters fodboldhold med piger fra alle samfundslag og alle dele af Brabrand. Vi arrangerede et loppemarked for at skaffe penge, så alle pigerne kunne få råd til komme med på en fodboldtur i udlandet. TV-holdet var med til loppemarkedet, men de valgte ikke at vise det i programmet,” fortæller Paw.
Han var lidt træt af, at Danmarks Radio efter hans mening bevidst fokuserede på at vise forskellem mellem 'dem' og 'os' i Brabrand og valgte at se bort fra de ting, der går på tværs og samler folk.
“Når vi tager en klubtrøje på, er vi alle i samme båd. Det er det, idræt kan, og jeg mener, det er vigtigt, mine piger også lærer unge fra Gellerup at kende. Engdalskolen her i gamle Brabrand har jo også elever fra hele Brabrand,” påpeger Paw.

Gellerup bliver hip

Paw Simon Krogh følger med stor interesse helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, der meget kort fortalt går ud på at dele området op i mindre områder og flytte arbejdspladser derud. Aarhus Kommune er i gang med at bygge et stort kontordomicil i Gellerup med plads til over 1.000 medarbejdere. “Jeg er en af dem, der er vildt optimistisk med de ting, der sker i Gellerup for tiden. Det er lykkedes at åbne Gellerup op, og den anden ting er alle de arbejdspladser, der flytter til Gellerup. Det kommer virkelig til at gøre en markant forskel. Jeg tror faktisk, det bliver hipt at bo i Gellerup.”

Publiceret 06 September 2017 16:00