Fakta i Tordenskjoldsgade i Trøjborg åbner 10. september efter næsten et års nedlukning grundet renovering.

Fakta i Tordenskjoldsgade i Trøjborg åbner 10. september efter næsten et års nedlukning grundet renovering. Foto: Jesper Gundorph

Fakta på Trøjborg åbner igen efter næsten et års nedlukning

Fakta i Tordenskjoldsgade åbner for 450 kvadratmeter, når den genåbner 10. september efter næsten et års nedlukning grundet renovering. Det bliver en fest, fortæller kommende butikschef

Af
Jesper Gundorph

Genåbning Der bliver fest og farver, når der på torsdag i næste uge er åbningsfest i Tordenskjoldsgade på Trøjborg.

Det er Fakta, der efter næsten et års nedlukning står klar til at byde kunderne ind igen.

Fakta har været lukket ned siden oktober 2019, mens bygningen er blevet revet ned og bygget op igen.

Ny butikschef

Byggeriet er endelig snart færdigt, og når butikken åbner igen, skal det fejres hele den første weekend, fortæller den kommende butikschef, Mikkel Sally Jørgensen, der indtil åbningen fungerer som butikschef i Fakta i Veri Center.

"De første åbningsdage kommer til at byde på aktiviteter, hvor vi for eksempel på selve åbningsdagen giver en pose med økologiske varer fra vores 365-serie til de første 50 kunder, mens vi senere hen på dagen byder på kage til de første 100 kunder, som kommer efter klokken 15," fortæller den kommende butikschef Mikkel Sally Jørgensen.

Passer ind i omgivelserne

Åbningsdagen følges op fredag med et lignende program, hvor Fakta byder på en buket røde roser til de første 50 kunder, der træder ind i de 450 nyrenoverede kvadratmeter. Senere vil der blive budt på smagsprøver af is fra Dolce Vita, som bor et stenkast oppe ad Tordenskjoldsgade.

Netop Tordenskjoldsgade er fyldt med røde murstensbygninger, og her kommer Fakta til at passe fint ind i Trøjborgs hyggelige omgivelser. Hvor Fakta tidligere var en bygning på ét plan med en hvid betonfacade, består bygningen nu af mursten og kommer op på højde med de omkringliggende bygninger.

Nye lejligheder

I de fire etager over Fakta vil der komme fire lejelejligheder, som forventes at stå klar mod slutningen af året. Det fortæller Entreprenør Erling Jensen A/S, som står for byggeriet i Tordenskjoldsgade.

Lejlighederne bliver på 55-60 kvadratmeter med en fælles tagterrasse.

Når lejlighederne i fremtiden står klar, er det ejendomsselskabet Høgh og Rousing, der vil stå for udlejning af lejlighederne.

Publiceret 02 September 2020 20:57