Den traditionsrige Skaterhockey-klub Aarhus Smileys genopstår efter fem år som hjemløs.

Den traditionsrige Skaterhockey-klub Aarhus Smileys genopstår efter fem år som hjemløs.

Aarhus Smileys Skaterhockey genopstår

Nu er der atter mulighed for at spille skaterhockey i Aarhus på en helt nyopført bane i Aarhus Nord.

Den traditionsrige Skaterhockey-klub Aarhus Smileys genopstår efter fem år som hjemløs.

Tiden som hjemløs klub er nu ovre, og Aarhus Smileys har fundet hjem på den nyopførte Skaterhockey-bane ved siden af Aarhus Skøjtehal på Göteborg Allé i Aarhus Nord.

"Som klub ser vi frem til en ny storhedstid, og vi tager i øjeblikket de spæde skridt i den retning. Vi har etableret et Turneringshold for de rutinerede spillere med fuldt udstyr, et Begynderhold for de knapt så rutinerede samt et Hyggehold. Vi håber, at alle, der skulle have lyst til at genopleve ungdommens glæde ved hockey hjemme på villavejen, vil kigge forbi til træning," siger formand for Aarhus Smileys Frans Rasmussen i en pressemeddelelse.

Minder om ishockey

Skaterhockey-sporten minder meget om ishockey, men er en hurtigere sport, ikke i hastighed, men i mental indstilling, fordi banen er mindre, så der altid er pres fra en modspiller. Sporten foregår på rulleskøjter, og der spilles med en hård, hul plastikbold. Sporten udfordrer udøveren motorisk, da der både skal være styr på rulleskøjterne såvel som staven og bolden. Der kan spilles både med og uden tacklinger. Sporten skaleres desuden let til niveau, humør og ambitionsniveau, da der blot kan aftales regler indbyrdes.

Før Aarhus Smileys blev hjemløs har klubben afholdt adskillige større turneringer såsom European Mens Cup for skaterhockey-klubber i hele europa, U19 European Championships, samt en dansk turnering kaldet Jydekoppen, i hvilken mange danske Skaterhockey-klubber har deltaget.

Glæder sig til nye ansigter

Banen er bygget i samarbejde med Aarhus Kommune og placeret i midten af den gamle Speedskaterring. Banens underlag er asfalt med bander efter internationale standarder, produceret i Finland. Aarhus Smileys blev i 2014 hjemløse på grund af byfornyelsen ved området mellem Risskov og Vejlby.

"Turneringsholdet har hidtil været godt kørende, med stabilt fremmøde. Som klub glæder vi os til at se nye ansigter. Derfor vil der være rutinerede spillere til at vise, forklare og spille lidt rundt med interesserede på Begynderholdet. Begynderholdet vil på længere sigt bevæge sig mere over i målrettet træning, så man kan få trænet sin rulleskøjte- og stok-teknik," lyder det fra Frans Rasmussen.

Kontakt Aarhus Smileys gennem kontaktformularen på www.Aarhussmileys.dk.

Publiceret 23 July 2019 09:00