Debat:

Udvid alle indfaldsveje i Aarhus til fire spor

Af
Gert Bjerregaard

politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd Medlem af Økonomiudvalget og Teknisk Udvalg

I denne byrådsperiode er det lykkedes Venstre at sikre flertal for en udvidelse af Viborgvej fra to til fire spor. Det vil i den grad hjælpe de aarhusianske bilister, som desværre oplever kø hver morgen og aften på Viborgvej.
Hvis det står til mig, bliver Lystrupvej den næste indfaldsvej, der skal udvides. En udvidelse af Lystrupvej har bare så stor betydning for så mange, at vi skal turde sætte den på dagsordenen.
Rambøll vurderer, at der på længere sigt vil være risiko for tilbagestuvning og kødannelse på Djurslandmotorvejen i morgenmyldretiden.
Der er behov for massive investeringer i infrastruktur i vores kommune, der vokser med 4-5000 borgere om året. Derfor foreslår vi i Venstre, at alle vores indfaldsveje skal udvides til fire spor.
Senest har bilisterne fra Beder, Malling og Mårslet fået bedre og hurtigere vej til og fra Aarhus, og det er et vigtigt fremskridt. Kommunens tællinger viser, at man kan regne med, at det maksimalt tager 6-7 minutter at køre de 2,5 kilometer fra Langballevej til krydset ved Ringvej Syd.
Væksten betyder, at der kommer mange flere biler på vejene. I rapporten 'Trafik i Aarhus 2030' har det rådgivende ingeniørfirma Cowi regnet ud, at antallet af kørte ture i personbiler vil vokse med 59 procent frem mod 2030.
 

Publiceret 14 November 2017 15:30