Fadi Kassems budskab blev taget mere seriøst, end det skulle.

Fadi Kassems budskab blev taget mere seriøst, end det skulle.

Urutineret SF'er latterliggjort på sociale medier:

"Det er sgu hårde vilkår at være perker og byrådskandidat"

Fadi Kassem står ved budskab, men erkender, at kommunikationen ikke var god. "Jeg er ny i det her og tænkte ikke videre over det"

Aarhusianske Fadi Kassem er helt ny i politik, og de seneste dage har han opdaget, hvad det også kan indebære, hvis man ikke gør sig grundige overvejelser om sin kommunikation. 
Den 28-årige byrådskandidat for SF blev genstand for spot og hån på de sociale medier, da han forleden slog en valgplakat op på sin Facebook-side med det kontroversielle - og ikke mindst sværthåndhævelige - krav: "Mobilfri zoner på offentlige legepladser. Mere tid til dit barn."
Et budskab, der faldt mange af hans følgere for brystet og blandt andet fik Enhedslistens presseansvarlige i København til at bede ham slappe af med formynderiet på Twitter.

"Ja, den plakat er godt nok kommet rundt omkring på de sociale medier," griner Fadi Kassem, da Lokalavisen Aarhus fanger ham på telefonen.
Fadi Kassem forklarer, at han netop havde fået tilsendt en grafisk skabelon fra SF, hvor kandidater selv kan tilføje mærkesager eller budskaber.
"Jeg havde lige været i Storcenter Nord med mine små børn, og i legelandet bed jeg mærke til, at de fleste forældre sad med deres telefoner i hånden, mens børnene prøvede at komme i kontakt med dem. Derefter laver jeg det opslag."
LÆS OGSÅ: Stor Gellerup-reportage: Pludselig bliver der skudt fra en bil...
Men går du rent faktisk ind for at indføre mobilfri zoner ved offentlige legepladser?
"Overhovedet ikke. Ikke det, der ligner. Det kunne aldrig falde mig ind at skulle beslutte, hvad folk skal gøre privat, men jeg står ved selve budskabet, og efter den debat, det har skabt på Facebook, kan jeg faktisk mærke, at jeg mener det mere og mere. Det er sgu vigtigt at diskutere," siger SF'eren og fortsætter:
"Det var ment som et budskab til os allesammen, som en slags 'Kom nu, der er sgu da ikke noget vigtigere end vores børn'. Jeg har arbejdet med mange personer, som er meget indflydelsesrige, men jeg kender ikke nogen, der er døde af at misse et opkald eller en sms," siger Fadi Kassem i telefonen, da han ganske symbolsk bliver afbrudt af sit ene barn.
Så det var ikke ment seriøst, men nærmere som et debatoplæg?
"Ja, absolut. Jeg synes, det er en vigtig debat at tage. Vores overdrevne mobilbrug er skadeligt for parforholdet, vores forhold til børnene og samværet med andre. Vi er efterhånden en flok zombier. Jeg bruger selv min telefon meget og kan ikke undvære den, men jeg lægger den fandme også til side, når jeg er ude at spise med min kone."
'Perker og byrådskandidat'
I starten syntes Fadi Kassem bare, at det var sjovt, at hans opslag skabte lidt furore, men da tonen blev skærpet, ændrede det sig. 
"Jeg tog det hele med et smil til at starte med, men det, jeg bliver virkelig harm over, og som overrasker mig, er, at der har været flere hundreder udlændingestramninger de seneste år, og så er det sådan noget, folk går amok over. Er det her virkelig dét, der optager danskerne? Er det dét her, man skal rejse sig op af stolen over," spørger han retorisk og fortsætter:
"Det vilde er, at folk tager det ekstra seriøst, når sådan noget kommer fra en mørk fyr, der gerne vil snakke om måden, vi opfører os på. Så snakker vi pludselig sharia-lovgivning og alt muligt andet. Jeg har aldrig set så mange dumme folk på ét sted før. Det er sgu hårde vilkår at være perker og byrådskandidat, det må du gerne citere mig for. Havde jeg været en hvid mand, nægter jeg at tro, at der havde været den debat. Havde jeg skrevet, at tørklæder skulle forbydes, så havde jeg sikkert bare fået hundredvis af 'likes', og det gør mig ærligt talt lidt ked af det."
LÆS OGSÅ: Efter terror-angreb: Læs 'ghetto-drengens' rørende brev til Danmark
Hele episoden har dog fået ham til at overveje, hvordan han kommunikerer frem mod kommunalvalget til november.
"Jeg må også undskylde. Jeg er ny i det her (politik, red.), og jeg tænkte ikke videre over det, men det har da gjort mig opmærksom på, at jeg skal tænke mig om, når jeg siger noget."

Publiceret 26 September 2017 20:30