Christoffer Ward og Jesper Breining skal altid have et glas rom eller to, når ’TheFARside’-podcasten skal optages. For hyggens skyld.

Christoffer Ward og Jesper Breining skal altid have et glas rom eller to, når ’TheFARside’-podcasten skal optages. For hyggens skyld.

Podcast:

Når Aarhus-fædre tænker højt

To aarhusianske mænd optager og deler bekymringer og glæder om livet som far i podcasten 'TheFARside'

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Livet som nybagt far fylder meget og næsten alt. Så meget at man har brug for at dele det med andre end blot barnets mor.
Det var baggrunden for, at de to Aarhus-fædre Jesper Breining og Christoffer Ward kastede sig ud i at producere en podcast. Først for deres egen skyld, men senere har de fået et publikum, som trofast lytter med hver 14. dag. Dagligt bliver podcasten hørt 80-100 gange, oplyser ophavsmændene.
Podcasten er blevet døbt 'TheFARside Podcast' og handler kort fortalt om familie og børn fra farens synspunkt.
“Vi mænd er simpelthen ikke gode nok til at dele de erfaringer, glæder og problemstillinger, det giver at være far. Det vil vi gerne lave om på med vores podcast. Navnet 'FARside' er et tvetydigt ordspil. Det betyder både, at lytterne hører om livet fra farens side, men også den engelske betydning om, at det kan føles langt væk for mænd at blive fædre,” forklarer Christoffer Ward.
40-årige Jesper Breining er gymnasielærer i Silkeborg og bosiddende i Aarhus, mens 34-årige Christoffer Ward arbejder som specialpædagog i Aarhus Nord, hvor han også bor.

På bar bund som far

Som førstegangsfædre til Alma og Vitus er der uendeligt meget at snakke om:
“Vi har tit talt om at lave en podcast, og det at blive far gav det hele substans. Vi har altid vendt livets forhold med hinanden, og så tænkte vi, at det kunne være sjovt for andre at høre. Og vi synes, der manglede sådan noget. Bladene og de sociale medier henvender sig hovedsageligt til kvinder set fra kvinders synspunkt. Jeg synes lidt, man står på bar bund som førstegangsfar. Der er kun de her selvhjælpsbøger, som enten er skrevet lidt for pædagogisk eller skrevet af komikere, der hurtigt bliver for overfladiske, fordi det hele skal laves til jokes. Vi savnede noget, vi kunne spejle os selv i,” fortæller Jesper Breining, der oprindeligt kommer fra Harlev.
Vennerne har nu optaget og udgivet 24 af deres podcasts, som kan høres gratis på deres hjemmeside.
Senest har de haft Jakob Stegelmann fra DR's 'Troldspejlet' med som gæst. Det blev til en hyggelig snak om at bevare sit indre legebarn, selv om man er blevet far, især hvordan man sammen med sine børn, drager ind i fantasiens verden.
Optagelserne foregår i Jesper Breinings kolonihavehus ved Brabrand Søen, og podcasten berører også lidt tungere emner som fertilitetsbehandling, fødselsdepressioner, abort og det at føle sig utilstrækkelig.
“Vi vil gerne være bannerførere for, at flere mænd får dét ud af det, som vi får ud at snakke med hinanden. Dele sine bekymringer og glæder ved at være far,” siger Christoffer Ward og tilføjer:
”Vi fortsætter ufortrødent med at lave 'FARside' og lige så længe, vi synes det er fedt. Entusiasmen er stadig høj, og podcasten er en ventil for os.”TheFARside Podcast

  • De første 24 afsnit kan downloades på iTunes eller høres på thefarside.dk.
  • Du kan også læse mere på facebook-gruppen 'The FAR Side - Podcast', hvor duoen forsøger at skabe et forum for fædre.
  • Nyt afsnit udkommer cirka hver 14. dag.

Publiceret 10 May 2017 12:00