Video:

Ny kulturfestival rykker ind i Riis Skov

’Film i Skoven’ er en ny festival for børn med kendte navne på plakaten

Af
Kim Andersen

Kim S. Andersen

Til maj slår Aarhus' nye film- og kulturfestival bøgedørene op for børn og deres familier.
Og disse bøgedøre er at finde i Riis Skov, nærmere bestemt på Tumlepladsen, hvor det grønne område vil blive indhegnet og byde på et væld af kulturoplevelser for 3-10-årige og deres forældre.
Projektet hedder 'Film i Skoven', og det er skotten Katharina Simpson, som er idékvinden.
I hjemlandet har hun stået for flere filmfestivaler for børn, og da Katharina Simpson flyttede til Aarhus i forbindelse med sin mands jobskifte til Lego, syntes hun, byen savnede en filmfestival for børn.
“Idéen har rumsteret i mit hoved siden 2011, og det er virkelig sjovt og interessant at arbejde med en filmfestival for børn og deres forældre. De skulle alle gerne få udvidet deres kulturhorisont og få nogle særlige øjeblikke sammen,” siger festivaldirektøren og fortsætter:
“Valget endte med at falde på Riis Skov, fordi den er smuk, bynær og passede perfekt til vores krav. Og så har Tumlepladsen en magisk indgang med flere grusstier gennem skoven, synes jeg.”
Lige fra projektets begyndelse for godt og vel to år siden har Katharina Simpson oplevet en stor opbakning fra kommunens kulturforvaltning. Derudover er 'Film i Skoven' støttet af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad, Kulturforvaltningen, Aarhus Events, Aarhus Børnekulturhuset og Det Danske Filminstitut.
Siden oktober har festivaldirektøren haft samlet et hold, der arbejder målrettet på at blive klar til Storebededags-ferien, hvor det for alvor går løs.
De sidder i øjeblikket på Godsbanen og er ved at få de sidste detaljer på plads, inden de rykker ud i skoven.
En af dem er Puk Qvortrup Bianchi, der er producer på projektet, og forventningerne er på højde med de ældgamle bøgetræer i Aarhus N-skoven.
“Vi har vildt høje forventninger og synes selv, vi har et helt fantastisk program og er virkelig stolte af det. I forhold til at det er første gang, vi holder festivalen, har der været rigtig meget, der skal gøres helt fra bunden,” siger hun.

En stor del af projektgruppen bag børnefestivalen: Mette Hein frivillig og marketingsansvarlig, Mille Rohde grafiker, Anne-Kirstine Mourits-Andersen kommunikation og medieproduktion, Puk Qvortrup Bianchi producer, Bircan Aykurt koordinator, Søren Kjeldsen production manager og festivaldirektør Katharine Simpson. Foto: Mike Madsen.

En stor del af projektgruppen bag børnefestivalen: Mette Hein frivillig og marketingsansvarlig, Mille Rohde grafiker, Anne-Kirstine Mourits-Andersen kommunikation og medieproduktion, Puk Qvortrup Bianchi producer, Bircan Aykurt koordinator, Søren Kjeldsen production manager og festivaldirektør Katharine Simpson. Foto: Mike Madsen.

Alberte og Onkel Reje

Puk Qvortrup Bianchi fremhæver selv sangerinden Alberte Winding, jazzgruppen Dissing og Las samt Onkel Reje, som nogle af de større navne, der skal trække børnefamilierne ud i skoven. Programmet er bredt og byder udover koncerter også på et væld af film, bogoplæsninger og workshops.
“Succeskriteriet er, at vi selvfølgelig gerne vil have mange mennesker ud i Riis Skov. Der er plads til 2.500 per dag. Succeskriteriet er også, at de 3-10-årige og deres forældre, bedsteforældre og de optrædende alle får det sjovt,” fastslår Puk Qvortrup Bianchi
'Film i Skoven' foregår i Riis Skov 12. og 13. maj. Programmet er netop færdiggjort og kan ses på festivalens hjemmeside.

Publiceret 27 April 2017 12:00