Sjette Frederiks Kro. Foto: Aarhus Update

Sjette Frederiks Kro. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse:

Frokost på Aarhus’ smukkeste kro - forførende smørrebrød til priser, man tror, er løgn

Af
Af Pernille Søborg

Aarhus Update

Den gamle Sjette Frederiks Kro er smukkere end nogensinde før. Også selvom de store træer er nøgne for tiden. Beliggenheden er noget af det bedste, vi har i Aarhus, og indretningen er hyggelig, smuk og afslappende. Kroen i skoven står aldrig stille. De er ikke kendt for at følge strømmen, men derimod at gå forrest. På Sjette Frederiks Kro har de lavet en frokost, som i min verden er genial.

200 kroner for alt det smørrebrød du kan spise

Der er intet frokost menukort hos Sjette Frederiks Kro. Mini-smørrebrød med en øl, vand eller vin for 200 kroner er, hvad Sjette Frederiks Kro serverer til frokost. Meget enkelt. Der er syv forskellige stykker at vælge mellem på ta-selv-bordet. Hver uge er der nye varianter. Vi valgte to Klassik fra De Jyske Bryghuse.

Dagens syv forskellige slags smørrebrød. Foto: Aarhus Update

Dagens syv forskellige slags smørrebrød. Foto: Aarhus Update

De gode sild

At starte med en sild er naturligt. Når det tilmed er en gammeldags modnet sild med saltede agurker, drænet yoghurt og radiser samt salat på toppen, bliver oplevelsen kun bedre. Silden var god og havde meget smag. Brødet havde pænt med kerner, god smag og var smurt med en tilpas mængde smør. Det andet stykke var med rødbedegravad laks i vodka med ramsløgsmayonnaise og små silderogn. Det smukkeste stykke rent farvemæssigt. Laksen var færøsk og gravad i vodka og rødbeder. Den var mør som smør og smagte lige så godt, som den så ud.

Smørrebrød med sild og laks. Foto: Aarhus Update

Smørrebrød med sild og laks. Foto: Aarhus Update

Saftig gris og feminin høne

Hønsesalat med gulerødder og friske æbler, sennepskorn og sprødt skind. Dagens bedste. Et frisk stykke, der på ingen måde var fed. Der var godt med kød, og stykket var velkomponeret. Igen, må jeg rose brødet. Forholdet mellem brød og kød var nok noget at det mest præcise, jeg har set længe. Terrine af gris med løgkompot og bagte tomater. Grisen havde ikke så meget smag i sig selv, men var saftigt.

Hønsesalat. Foto: Aarhus Update

Hønsesalat. Foto: Aarhus Update

Chorizo kan løfte det meste

Røget kartoffelmad med brændt porremayo og ristet sprød chorizo. Selvsagt var det ikke nye danske kartofler. Kartoflerne var uden den store smag. Men det tog chorizoen sig til gengæld af. Den var perfekt sprød og sparkede stykket godt op i niveau. Det her stykke smørrebrød fortæller i grunden meget godt, hvad køkkenet formår. Stor respekt for, at de får så meget smag og struktur ud af en kartoffel.

Når brødet kommet til sin ret

Roastbeef, estragonmayo, glaskål og sprød skorzonerrod på toppen. Kødet var flot. Det var mørt, og smagte som en drøm. Et vellykket moderne stykke med roastbeef, hvor brødet for en gangs skyld kunne smages.

Smuk kornblomst med nødder

Ingen frokost uden ost. Osten var Blå Kornblomst, som er en forholdsvis mild aromatisk ost med afdæmpet skimmelsmag. Den var med pærepuré og syltede nødder. Flot anrettet. Osten passede til brødet. Intet overraskende der, men det smagte godt.

Kulissen er svær at slå

Udsigten ud over bugten slår det meste på en god dag. Måltidet var godt. Det samme var det, vi drak til, men når det bliver indtaget et smukt, historisk sted, hvor bugten viser sig fra sin bedste side, så bliver det ikke større. Ud over det, var indretningen gennemført smuk.

Udsigten fra Sjette Frederiks. Foto: Aarhus Update

Udsigten fra Sjette Frederiks. Foto: Aarhus Update

En særdeles vellykket betjening

Der var styr på tingene. Vi blev modtaget på en rolig og nede på jorden måde. Det fortsatte gennem hele frokosten. Tjeneren var god til at informere, var imødekommende og alt foregik med et smil. Hun var på intet tidspunkt vaklende i sine svar og førte os på en behagelig måde gennem frokosten.

Det mener vi

Sjældent har jeg følt, at jeg har fået så meget god mad til prisen. 200 kroner er jo forbavsende lidt. Størrelserne på smørrebrødet var perfekte. Det med var det muligt at smage flere stykker uden at føle sig stopmæt. Mere af det. En suveræn god smagsoplevelse og samtidig var det smukke stykker. Betjeningen var god, rigtig god - smilende, flittig og opmærksom. Det samme med udsigten.
Kort sagt, var det en gennemført frokost, hvor alt spillede max. Jeg har intet at sætte en finger på og til en uhørt billig pris. Du kan ganske enkelt ikke få bedre frokost i Aarhus og omegn til prisen. Vi glæder os til at se, hvilke stykker smørrebrød, der er på bordet, næste gang vi kommer forbi. En klokkeklar anbefaling herfra.Sjette Frederiks Kro

Salonvejen 1
8240 Risskov
Telefon: 86161400

Publiceret 31 March 2017 16:00