Mia og Kenneth Gaardmand Avnsted på henholdsvis 29 og 30 år lagde ud med at købe holdningskorrigerende tøj for 50.000 kroner tilbage i 2014. Indtjeningen blev geninvesteret i nye produkter, og først den 1.februar i år fik ægteparret en løn fra deres firma Anodyne.

Mia og Kenneth Gaardmand Avnsted på henholdsvis 29 og 30 år lagde ud med at købe holdningskorrigerende tøj for 50.000 kroner tilbage i 2014. Indtjeningen blev geninvesteret i nye produkter, og først den 1.februar i år fik ægteparret en løn fra deres firma Anodyne.

Vendte ryg-smerter til million-forretning

Kenneth Gaardmand Avnsteds kroniske ryg-smerter er ført til et succesfuldt iværksætter-eventyr. Motivationen er at hjælpe

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Netop hjemvendt fra forretningsrejse i Californien kan Solbjerg-ægteparret Mia og Kenneth Gaardmand Avnsted gøre status fra deres kontor i Aarhus Nord: Parrets virksomhed Anodyne har nu eksklusiv ret til at sælge firmaet Alignmeds holdningskorrigerende produkter i otte lande.
12. maj åbner salget i det første område, Schweiz, og derefter indtages et nyt land med cirka tre ugers mellemrum.
Hvad der begyndte som en enkelt indkøbt t-shirt til lindring af Kenneth Gaardmand Avnsteds egne kroniske ryg-smerter tilbage i 2013 er nu ført til et succesfuldt iværksætter-eventyr med et mål om omsætning for 25 millioner kroner, inden 2017 er slut.
“Vi vidste faktisk med det samme, at det her var lidt af et guldæg. Jeg kunne jo mærke, at denne t-shirt hjalp mig, fra det sekund jeg fik den på - så vi måtte kunne hjælpe andre i samme situation. Der måtte være et stort marked for det her,” siger Kenneth Gaardmand Avnsted, som forklarer, at opstarten af Anodyne skete som en blanding af ønsket om at hjælpe samt en irritation over at være nødt til at skulle bestille fra USA med dyr fragt og told lagt oven i prisen hver eneste gang.
Derfor købte parret holdningskorrigerende tøj for 50.000 kr. Anodyne var født.

Halvdelen af firmaet solgt

Frem til 1. januar i år kørte forretningen fra hjemmet i Solbjerg, hvor lageret var et værelse på 11 kvadratmeter.
Hidtil havde Kenneth og Mia begge jobs ved siden af, og Anodyne kørte som en hobbyvirksomhed - vel at mærke en hobbyvirksomhed, som endte med at omsætte for 400.000 kroner om måneden.
“Vi gik jo på arbejde, kom hjem og sendte så pakker. I halvandet år faldt vi konstant over tøj og pakker hjemme i huset,” fortæller Kenneth Gaardmand Avnsted - men de trange kår for parret er nu slut.
Fra årsskiftet flyttede Anodyne ind på Lasertryk.dk's kontor i Aarhus N, hvor lageret nu også befinder sig.
Esben Mols Kabell og Anders Grønborg, der står bag Lasertryk.dk, har nemlig opkøbt 50 procent af Anodyne.
Dermed får virksomheden en saltvandsindsprøjtning samt nogle kompetente partnere, med erfaring fra adskillige startups, til at hjælpe med at indfri forventningerne til markedspotentialet.
“Vi begyndte dialogen med Esben og Anders i sommeren sidste år. Hvis vi kunne sikre os en eksklusivaftale til de første fire lande, så var de klar - og det lykkedes jo. At så erfarne folk som Esben og Anders er interesserede i virksomheden, viser os selvfølgelig, at vi har fat i noget godt her,” siger Kenneth Gaardmand Avnsted, som sammen med hustruen Mia, langt hen ad vejen, driver Anodyne videre selv.
“Esben og Anders har en enorm forretningsmæssig viden, så store strategiske beslutninger træffer vi sammen, men ellers lader de os egentlig være i fred,” fortsætter Kenneth Gaardmand Avnsted, der kalder sig selv for drømmeren og Mia for realisten, hvorfor de komplimentere hinanden godt.

Motivationen er at hjælpe

Indtil nu har fokus været 100 procent på nethandel til danskerne, men nu bevæger Anodyne sig altså over til i lige så høj grad at fungere som distributør af holdningskorrigerende produkter i Danmark, Schweiz, Tyskland, Østrig, Frankring, Belgien, Luxemburg og Holland.
Motivationen er fortsat den samme, som dengang parret indkøbte de første trøjer hjemme i privaten - nemlig ønsket om at hjælpe.
“Hver gang vi sender en t-shirt af sted, så tænker jeg virkelig: 'Bare det nu kommer til at hjælpe modtageren'. Vi hører jo vilde historier om folk, som kan smide medicinen eller sover ordentligt for første gang i lang tid. Det er det, som hele tiden har været motivationen i hverdagen - det betyder mere end drømmen om en Ferrari. At gøre en forskel driver os - og så er det bare fedt, at vi kan leve af det samtidig,” siger Kenneth Gaardmand Avnsted.

Holdningskorrigerende tøj

Konceptet er inspireret af kinesiotape - en teknologi brugt til at korrigere muskelfunktionen, forbedre blodcirkulation, samt undertrykke og behandle smerter i ryg og nakke. Holdningskorrigerende tøj stimulerer kroppens naturlige helingsprocesser ved at rette og komprimere muskelvævsskader. Dermed opnår kroppen en bedre justering, balance og funktion.
Kilde: Anodyne

Publiceret 15 May 2016 12:00