Rune Böttcher og Lars Dyrvig fra Hornslet Fysioterapi tog ved udgangen af 2009 eksamen som sportsfysioterapeuter - se også www.sportsfysioterapi.dk

Rune Böttcher og Lars Dyrvig fra Hornslet Fysioterapi tog ved udgangen af 2009 eksamen som sportsfysioterapeuter - se også www.sportsfysioterapi.dk

Man kan træne sig ud af idrætsskader

To nyuddannede sportsfysioterapeuter ved Hornslet Fysioterapi bruger seneste viden til at behandle idrætsskader.

Af
Af Mogens Greve

Den nyeste viden indenfor idrætsskader viser, at det i mange tilfælde er muligt at træne sig ud af skader frem for at holde pause.

Kurser

Rune Böttcher og Lars Dyrvig fra Hornslet Fysioterapi har over et par år har taget kurser indenfor sportsfysioterapi og kan nu kalde sig sportsfysioterapeuter.
"Kurserne har omhandlet undersøgelse og behandling af alle tænkelige sportsskader i kroppen - og hvordan man undgår, at de opstår/genopstår," fortæller Rune Böttcher og Lars Dyrvig.

Undgå tilbagevenden

"Noget af det nyeste viden indenfor sport og sportsskader er, at man kan træne sig ud af mange skader og ikke nødvendigvis er tvunget til at holde flere måneders pause."
Hvis man går til lægen, får man ofte en behandling for selve skaden og besked om at holde pause.
Men det kan være nødvendigt at gøre noget andet og/eller at træne anderledes for at undgå, at skaden vender tilbage.
Sportsskader rammer ikke kun eliteudøveren, men også motionisten der eksempelvis er begyndt at løbe efter nytår, eller fabriksarbejderen der får en tennisalbue.

Publiceret 13 January 2010 13:15