Cirkusdirektør Joop Poelman begraves i dag

Århus V mindes deres ildsjæl gennem mere end 20 år

Af
Mindeord af Helle Hansen

formand for Gellerupparken


Gellerup måtte i søndags sige farvel til et af området største ildsjæle, cirkusdirektør Joop Poelmann, som døde natten til søndag, 56 år gammel. Med Joops død har Gellerup mistet en varm, utrættelig, visionær og markant personlighed, som døde pludseligt og alt, alt for tidligt i sit hjem i Lyngby. Gennem mere end 20 år brændte Joop for Gellerups børn og unge - ikke mindst i Cirkus Tværs, som han selv var med til at skabe, da han i midtfirserne kom til området som pædagog. Gennem årene har Joop haft kontakt med tusindvis af børn, som har været aktive i hans cirkus. Og han tog alle under sine vinger, også dem, som de andre ikke ville lege med. Hos Joop var der altid plads til alle. Og når der skulle være fest og ballade i Gellerup, stod Joop altid i forreste række med både telt og udstyr og al sin fantastiske energi. Joop kæmpede en brav kamp for hans elskede unge i Gellerup, og han var ikke bare for at råbe op om, at området langt fra får den opbakning fra samfundet, som der er brug for. Natten til søndag gav Joop store hjerte op, og han har forladt manegen.
Cirkus Tværs og alle cirkusbørnene er for tiden på sommerturné i Italien. Joop, der var sygemeldt pga. stress var denne sommer blevet hjemme i Danmark. Helt i cirkusdirektørens ånd har cirkusset valgt at forsætte showet og blive på de italienske landeveje for at afslutte den turné, som Joop selv forberedte i foråret. Vores tanker går til Joops to dejlige sønner Lasse og Mathias og til resten af hans familie, som kommer fra Holland. Tak, for at du var her Joop - du har gjort en forskel for så utrolig mange unge i Gellerup. Og du vil aldrig blive glemt. Der er oprettet en mindegruppe for Joop på Facebook.
Joop Poelman bisættes fredag kl. 12.30 fra det store kapel på Vestre Kirkegård.
Familien ønsker, at hvis man vil støtte Joops livsværk, så kan man indsætte penge til Cirkus Tværs's bankkonto 9895 0002679612.

Publiceret 10 July 2009 08:15