Kristian Ekkelund Gram og Brita Vejrup Richter vil fra fredag byde på vin i alle prisklasser i deres BARe VIN i City Vest.

Kristian Ekkelund Gram og Brita Vejrup Richter vil fra fredag byde på vin i alle prisklasser i deres BARe VIN i City Vest. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Ny vinbar i City Vest:

"Det er for fesent kun at købe vin ud fra etiketten"

Hos BARe VIN, der åbnede i november, får man lov at smage, før man beslutter sig. Også en plakatbutik har slået dørene op i centret

Af
Louise Nyvang Burmeister

Butik Man skal have lov til at være i tvivl om, hvordan en Chablis smager. Der er intet nørdet eller fornemt over City Vests nye vinbar og butik, BARe VIN.

"For det er jo bare vin," lyder det fra en af de to kræfter bag butikken, Kristian Ekkelund Gram.

Sammen med Brita Vejrup Richter har han nu suppleret en online vinhandel med en fysisk butik, efter at have vundet en iværksætterkonkurrence i City Vest.

"Vi er rigtig glade og stolte over at være blevet udvalgt. Det er en gylden mulighed for os. Vi synes, vi har et koncept med vinbar og vinbutik, som har manglet i centret," siger han.

Hos BARe VIN skal man have lov til at smage vinen, inden man køber. Og det er helt i orden ikke at vide noget om vin.

"Kunden kan smage det hele. Man skal have lov til at være i tvivl. Det er for fesent kun at købe vin ud fra etiketten," mener Kristian Ekkelund Gram.

De to aarhusianere håber også at kunne fortsætte med deres succesfulde vin-yoga-arrangementer, hvor den fysiske og åndelige yogasession kombineres med vinenes smage og dufte.

"Lige nu er vi nødt til at vente på at forsamlingsforbuddet hæves til mere end 10 personer. Men vi kan godt afholde vinsmagninger, som vi har plads til i vores nye lokale."

I vinbutikken kan man også bare sætte sig ned og nyde et glas vin.

"Det er det sociale ved vinen, der tiltaler os," understreger den 32-årige iværksætter.

BARe VIN håber at kunne fortsætte med at være i City Vest, også når der skal til at betales husleje.

Hønseæg med stoleben

En anden vinder af konkurrencen er 28-årige Martin Brix Midtgaard, der står bag plakatbutikken Brainchild.

Hidtil har virksomheden, hvor man udover plakater også kan købe træfigurer, kort og bøger om dansk designhistorie, kun eksisteret online.

"Vi er så taknemmelige for muligheden. Vi kommer til at lære en hel masse om at drive en butik," siger Martin Brix Midtgaard, der netop har ansat Camilla Strandberg som brand manager, og hun glæder sig også til at slå dørene op:

"Det bliver rigtig dejligt at møde kunderne i øjenhøjde."

Martin Brix Midtgaard og Camilla Strandberg åbner 14. november 'Brainchild' i City Vest og vil i åbningsugen lokke kunder til med konkurrencer.

Martin Brix Midtgaard og Camilla Strandberg åbner 14. november 'Brainchild' i City Vest og vil i åbningsugen lokke kunder til med konkurrencer. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Brainchild, der betyder 'original idé', hylder de danske møbelklassikere på en sjov og anderledes facon.

"Vi fortolker de danske møbelklassikere, så Ægget bliver til et egentlig hønseæg med stoleben. Bamsen af Hans Wegener bliver til en rigtig bamse," forklarer Martin Brix Midtgaard.

Den unge iværksætter fik ideen til virksomheden, da han oplevede stor efterspørgsel på billeder af Koglen og Ægget, som han lagde på sin instagramprofil.

Indtil midten af januar er Brainchild at finde i City Vest, derefter rykker virksomheden videre til Æggepakkeriet i Aarhus K, hvor den får permanent adresse og forventer at åbne i begyndelsen af foråret.

Fakta

De vandt

City Vest satte i september gang i en iværksætterkonkurrence, hvor vinderen ville få et gratis butikslokale i centret i tre måneder. Det endte med at både Brainchild og BARe VIN vandt lokaler.

Publiceret 01 December 2020 10:44