Carsten Hedegaard Simonsen og hans kone er så generet af de nye vejbump udenfor ægteparrets hus i Solbjerg, at de overvejer at flytte.

Carsten Hedegaard Simonsen og hans kone er så generet af de nye vejbump udenfor ægteparrets hus i Solbjerg, at de overvejer at flytte. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Rystelser i huse og glas der klirrer:

Flere borgere er voldsomt generet af nye vejbump

Flere beboere i Stavtrup og Solbjerg mærker rystelser i deres huse, når busser og større biler kører forkert over vejbump

Af
Louise Nyvang Burmeister

Trafik Glassene rasler i køkkenskabene, og der kommer et brag. Sådan opleves de nye pukkelbump i Solbjerg hos Carsten Hedegaard Simonsen, der bor i Kærgårdsparken.

Larmen opstår, når busser eller andre store køretøjer ikke rammer rigtigt henover bumpene, der er sat op for godt en måned siden.

"Det giver et brag, når det er værst. Det har flere gange vækket mig både klokken 23, 24 eller 01 om natten. For vores soveværelse ligger lige ud til," forklarer Carsten Hedegaard Simonsen, der har boet i huset i Solbjerg sammen med sin kone i 26 år og aldrig troet, at de skulle flytte derfra.

Nu er ægteparret dog så generet af bumpene, at de overvejer at flytte.

"Vi hilser det velkommen med fartdæmpende tiltag, men vi føler os tromlet henover i det her tilfælde. Vi er ikke blevet adviseret om det. Kommunen tager ikke en dialog med os for at kigge på alternative løsninger. Det er blevet trukket ned over hovedet på os, og vi skal bare makke ret. Det, synes jeg ikke, er fair," siger solbjergenseren og tilføjer:

"Er det beboerne eller buschaufførerne, man tager hensyn til? Jeg kan ikke forstå, at man ikke kan finde en anden løsning," siger Carsten H. Simonsen.

Generer også i Stavtrup

Også i Stavtrup er flere husstande generet af pukkelbumpene. Lisbeth Skovgaard Madsen bor på Klokkeskovvej 37 - lige ud for nogle af bumpene:

"Vi får vibrationer ind i stuen. Det er store biler, busser og trailere, der er generende, når de ikke rammer bumpene rigtigt. Det er voldsomt og ubehageligt. Det kan ligefrem give et spjæt i en, når de kører forbi," forklarer Lisbeth Skovgaard Madsen og tilføjer:

"Det sker specielt, når det er mørkt, og det er det jo allerede klokken 16 i dag."

Det hænder også, at ruderne klirrer, fortæller hun:

"Et brag er måske så meget sagt, men vi kan høre det, og det giver let et sæt i en. Så det er en stressfaktor, synes jeg."

Lisbeth Skovgaard Madsen har skrevet til Midttrafik og fået besked om, at bilerne skal lige vænne sig til det. Og at bumpene skal evalueres i løbet af 2021.

"Vi kunne rigtig godt tænke os en anden løsning. Det er rigtig godt med fartdæmpning, men det her er den forkerte slags."

Hos naboen Bente Mikkelsen i nummer 35 får man nogenlunde samme beskrivelse:

"De er gruelige. Det er, som om bumpene forplanter sig inde i huset. Det giver rystelser i kroppen," forklarer Bente Mikkelsen.

Hun har også oplevet, at vinduespartierne giver sig og klirrer:

"Det er voldsomt og meget generende. Især om aftenen, men også i løbet af dagen," fortæller Bente Mikkelsen, der også har klaget til Aarhus Kommune.

"Kommunen svarer, at man vil evaluere i løbet af 2021, men det er ikke godt nok, når vi skal leve med det her hver dag," siger Bente Mikkelsen.

Se kommunens svar her:

Publiceret 30 November 2020 11:26