Lørdag 10. oktober 2020 er en særlig dato, og derfor vælger mange at blive gift på denne dag.

Lørdag 10. oktober 2020 er en særlig dato, og derfor vælger mange at blive gift på denne dag. Foto: Adobe Stock

Store vielses-dag: 120 aarhusianere skal giftes på lørdag

60 par skal vies i Aarhus Kommune på den særlige dato 10-10-20

Der er kærlighed i luften på lørdag, når 60 par siger ja til hinanden i Aarhus. De mange vielser skyldes, at parrene får en helt særlig bryllupsdato, der skulle være til at huske fremover.

Datoen hedder nemlig den 10.10.2020, og Borgerservice i Aarhus Kommune oplyser, at der er usædvanligt mange vielser på denne dag.

"På lørdag bliver Aarhus ikke bare smilets by men også kærlighedens by. Det er dejligt, at kærligheden blomstrer i Aarhus i en tid, hvor Corona-virus fylder så meget. Det glæder mig, at så mange finder sammen som par, i en tid, hvor vi ellers skal være sammen hver for sig," siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Bliver gift på jazz-værtshus

På lørdag er 49 af de i alt 60 par vies på Rådhuset, 8 par på jazz-værtshuset Bent J i Den Gamle By, og så er der tre par, der skal vies ude i byen. Det er i øvrigt første gang, at der er mulighed for at blive viet på Bent J. i Den Gamle By.

Hos Borgerservice mærker man ofte, at dage med særlige datoer er populære at blive viet på. Det forstår rådmanden for Kultur- og Borgerservice godt, for han blev selv gift den 19.9.2019 klokken 19.19.

"Vores bryllupsdag er en dag, der betyder meget for mig og min kone, og så var det lidt sjovt, at det lige passede med, at vi kunne blive viet på en dato, der også var helt særligt," siger Rabih Azad-Ahmad.

Alle vielserne på rådhuset bliver gennemført efter særlige corona-restriktioner, der blandt andet betyder, at der kun må være 15 gæster med til vielserne, hvor man tidligere kunne have 50 gæster. Desuden har alle brudepar på forhånd modtaget en digital post med opfordring til at møde op så tæt på deres tid som muligt og forlade rådhuset lige efter vielsen.

ksa

Publiceret 07 October 2020 09:57