Journalist Kim Skovrup har været inkarneret AGF-fan i tykt og tyndt siden 1980. I denne klumme skriver han med fan-fingre om livet som supporter af ’De Hviie’ fra Fredensvang.

Journalist Kim Skovrup har været inkarneret AGF-fan i tykt og tyndt siden 1980. I denne klumme skriver han med fan-fingre om livet som supporter af ’De Hviie’ fra Fredensvang.

AGF-klumme: Fremtiden ser hvid ud

En fin start på sæsonen og europæisk deltagelse giver forhåbentlig 'De Hviie' vinger

Af
Kim Skovrup Andersen

Klumme Velkommen til en ny sæson. Det lover godt for alle os, der er hvide i hjertet, indtil vi dør.

En 4-2-sejr mod oprykkerne fra Vejle var alt i alt en god sæsonpremiere med mange opløftende elementer.

Husets ældste barn - og næststørste AGF-fan - havde fået lov at kigge med i mandagens tv-kamp, og vi var flere gange ved at vække hans små søskende i jubel over mål, chancer og godt spil i en til tider magtdemonstration over syddanskerne.

Selvfølgelig var topscorer Mortensen på pletten, og vi blev glædeligt overraskede over Tingagers nyfundne målnæse, der sidder på et godt hoved. Han nettede også i AGF's første europæiske optræden i otte år i sejren over finske FC Honka.

AGF's Jon Dagur Thorsteinsson hscorede til 3-1 i sæsonpremieren mod Vejle Boldklub på Ceres Park i Aarhus.

AGF's Jon Dagur Thorsteinsson hscorede til 3-1 i sæsonpremieren mod Vejle Boldklub på Ceres Park i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det var også meget positivt, at vores nye nummer 10 - Patrick Olsen - i den grad har grebet dirigentstokken på midtbanen og allerede nu ser ud til at være alle pengene værd. Denne sæson kunne også meget vel blive gennembruddet for sydafrikanske Links, som leverede giftige indlæg og tempofyldte dribleture. Og så varmede det ekstra meget, at den hårdtkæmpende AGF-hjemmedreng, Benjamin Hvidt, kom ind og scorede sit første superligamål.

At Vejle kortvarigt kom ind i kampen, og det var ved at blive ulækkert, som cheftræner David Nielsen efterfølgende formulerede det, skyldtes nok nogle udskiftninger med henblik på at spare folk til torsdagens vigtige Europa League kvalifikations-kamp mod slovenske Mura.

Spændende bliver det med den kamp, og interessant bliver det, hvordan den gode og brede trup reagerer et par dage efter på udebane mod vores onde ånd. Søndag venter nemlig Randers FC uden medrejsende AGF-fans. Men det er da nu, vi skal have brudt forbandelsen mod lillebror fra nord, er det ikke?

Vindermentaliteten i truppen ser ud til at være stærkere end nogensinde, og hvis AGF skulle komme ind i en nederlagsstime, som det før er sket i efterårsmånederne med David Nielsen, har han flere gange bevist, at han kan rejse holdet igen med sejre. Ja, han har lige frem sagt, at han ikke lader sig påvirke af modgang og nyder at arbejde med det aspekt af fodbolden.

Så derfor ser fremtiden med AGF-briller ikke alene lys ud: Den ser hvid ud.

Tilfredse hvide Colgate-smil i premiere-sejren mod Vejle Boldklub. AGF's Frederik Tingager scorede til 2-0 og jubler med en anden af kampens målscorere, Patrick Mortensen.

Tilfredse hvide Colgate-smil i premiere-sejren mod Vejle Boldklub. AGF's Frederik Tingager scorede til 2-0 og jubler med en anden af kampens målscorere, Patrick Mortensen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Publiceret 15 September 2020 09:00