Niels Rasmussen er tit iført AGF-trøje, når han er på arbejde i sin pølsevogn på Strøget. Han skal på sigt have flere AGF-tatoveringer. Muligvis en bronzemedalje på højre arm. I baggrunden kan man ane plakaten, som en lokal AGF-fan også har lavet t-shirt med.

Niels Rasmussen er tit iført AGF-trøje, når han er på arbejde i sin pølsevogn på Strøget. Han skal på sigt have flere AGF-tatoveringer. Muligvis en bronzemedalje på højre arm. I baggrunden kan man ane plakaten, som en lokal AGF-fan også har lavet t-shirt med. Foto: Kim Skovrup Andersen

TV:

Strøgets synske pølsemand spår igen medaljer til AGF

Niels Rasmussen er blevet verdenskendt i Aarhus for at forudsige AGF's første medaljehøst i 23 år. I den kommende sæson, som bliver sparket i gang på mandag, håber han på, at 'de hviie' igen kan høste bronze

Af
Kim Skovrup Andersen

Fodboldfan Niels Rasmussen håber på, at legendernes tid endnu ikke er forbi, når det gælder hjerteklubben AGF.

For et år siden gik et tv-indslag fra DR Sporten i den grad viralt, da en rørstrømsk Niels Rasmussen for rullende kamera forudsagde, at AGF ville bryde 23 års medaljetørke og vinde bronze.

           

Indslag produceret af Palle Hansen, TV Aarhus

Pølsemandens citat "Vi vinder bronze i år - også for legendernes skyld" er gået hen og blevet et kult-slogan, og den 52-årige aarhusianer er evig optimist, når det handler 'de hviie'.

Vi møder ham i pølsevognen på Strøget overfor Salling, hvor han tit får sig en fodboldsnak med kunderne.

"Det er konge, at vi lige har fået Amini tilbage, så derfor synes jeg da bare, vi skal gå efter bronze igen. Og så forhåbentlig få stor succes i pokalturneringen. Den turnering har bare en vigtig og historisk betydning for AGF. Det glæder mig også, at vi stadig er med i europæisk fodbold, men det er en blandet landhandel. Når man ikke kan komme ud og se de europæiske kampe på Stadion på grund af corona, så er det lidt ærgerligt," siger Niels Rasmussen, der forpagter Børnenes Kontors pølsevogn på Strøget på syvende år.

Forstærket trup

Håbet om endnu en topplacering i Superligaen og et Europa-eventyr er stort på grund af en forstærket trup.

"Det kan næsten ikke blive bedre. Nu køber vi spillere fra øverste hylde som Patrick Olsen, og samtidig er der mange talenter, som kommer op og gør det godt. Det er AGF altså blevet meget bedre til især under David Nielsen," siger han og fortsætter:

"David Nielsen er sgu også en legende. Vi skal helt tilbage til Peter Rudbæk for at finde en lige så god træner, synes jeg. Der må være et eller andet med de nordjyder. Hvis vi kan få lov at beholde David som træner, kan han få spillere til at gå endnu et trin højere op. Jeg drømmer som så mange andre at vinde guld en dag. Hvis det sker, får David en statue på Rådhuspladsen," siger Niels Rasmussen, der som mangeårig hårdtprøvet AGF-fan godt kan huske det seneste mesterskab i 1986.

Niels Rasmussen, som er bosat i Skødstrup, bliver stadig genkendt. Selv når han er på sommerferie i Skagen, kommer der folk forbi, der skal have en selfie med den synske pølsemand.

"Det har været sindssygt og sjovt. Hvis sådan et lille indslag, hvor jeg står og flæber lidt kan gøre, at AGF bliver mere interessante, så er det fint med mig. Hvis min lille optræden kan være med til at gøre, at det er sjovere at holde med AGF, så er mit mål noget," forklarer han.

Niels Rasmussen er blevet så kult, at der også er blevet lavet t-shirts og plakater med ham og legende-sloganet. Det er 'Clube De Futebol El Bispe', som står bag.

"Jeg tænkte, hvad fanden er nu det for noget. Men da det så viste sig, at det var en god gammel AGF-fan, så var det fint. Det kan jeg da kun blive stolt af," siger han.

På mandag venter første forhindring på vejen til medaljer, når Vejle Boldklub gæster Ceres Park.

"Jeg kan love dig for, at jeg skal på Stadion på mandag. Jeg lukker biksen her en time, før jeg plejer. Og så skal jeg op på B2 øvre," siger han med et efterfølgende stort smil.

Publiceret 10 September 2020 06:00