Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser.

Claus Krogh, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Postens Lokalaviser. Foto: Marie Ravn

Chefredaktørens klumme: Vision Kongelunden får unødvendige ridser i lakken

Jeg har på denne plads flere gange rost projektet Vision Kongelunden. Dels fordi projektet i sig selv er usædvanligt ambitiøst og har sat en overligger, der kan gøre det store grønne område til en kæmpe attraktion og samlingspunkt for aarhusianerne. Men også fordi der er lagt op til en planlægnings- og byggeproces, som er ambitiøst inkluderende og inviterende i forhold til at få input til projektet og i forhold til at lytte til så mange interessenter som muligt. På den led får Vision Kongelunden også en mulighed for at sikre - en for vores by - usædvanlig bred og folkelig opbakning.

I den forgangne uge skrev Hans Jørgen Petersen, formand for Aarhus Byfælled - Vision Kongelundens grønne venner, et yderst kritisk læserbrev, hvori han gik i rette med et lokalplansforslag for området fra Teknik og Miljø.

Problemet var, ifølge Hans Jørgen Petersen, at kommunen i lokalplanforslaget, havde undladt at skrive, at Tivoli Friheden har planer om og søgt om tilladelse til at lave en ny og noget større scene med plads til op til 17.000 tilskuere. Han skrev blandt andet med undren:

Hvorfor man (Teknik og Miljø, red.) ikke i lokalplanforslaget (som politikerne skal tage stilling til) nævner, at Tivoli Friheden har planer om at afholde 30 udendørs koncerter med mellem 10-17.000 gæster og 30 koncerter med mellem 5-10.000 gæster, primært i sommerhalvåret.

Det er ganske forståeligt, at Hans Jørgen Pedersen , der i øvrigt skriver på vegne af tre grundejerforeninger, to fællesråd og Aarhus Byfælled, retter en skarp kritik imod forvaltningen. Det virker mærkværdigt, at man ikke i et lokalplanforslag, der sendes i høring, imens den samlede plan for Kongelunden stadigvæk er milevidt fra at være på plads, vil tillade Tivoli Friheden at udvide dets scene og dermed kunne tiltrække endnu flere mennesker i sommerhalvåret, hvor der er åbent.

Og pointen her er ikke, om det er en god eller dårlig ide at tillade en større scene og dermed endnu flere mennesker til koncerter i Tivoli Friheden - pointen er, at det er præmaturt og forkert at tage stilling til så stor en beslutning med afledt effekt på netop den fremtidige Kongelunden, når den samlede plan som sagt ingenlunde er på plads.

Lad nu idéen om at skabe en proces med involvering og samarbejde styre forløbet - og ikke blot lade enkelt interesser overstråle behovet for en samlet plan for det, der kan blive Aarhus' fremtidige største attraktion.

Med venlig hilsen

Claus W. Krogh

Ansvarshavende chefredaktør

Jyllands-Postens Lokalaviser

Publiceret 02 September 2020 18:00