Jens Bundgaard er formand for Idrætssamvirket Aarhus.

Jens Bundgaard er formand for Idrætssamvirket Aarhus. Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen

Formanden for Idrætssamvirket anerkender, at "Socialdemokratiet endelig er kommet på banen"

Jens Bundgaard mener, det er et skridt i den rigtige retning, at byens største parti er kommet på banen med et konkret årligt beløb, som skal afsættes til idrætsfaciliteter i de kommende ti år

Af
Kim Skovrup Andersen

Idrætsfaciliteter Der ser efter alt at dømme ud til at være flere penge på vej til forenings- og idrætslivet i de kommende ti år i Aarhus Kommune.

To partier - Radikale Venstre og Socialdemokratiet, der til sammen er tæt på selv at kunne danne et flertal i byrådet - har foreslået, at der årligt skal afsættes 25 millioner kroner ti år frem til idrætsfaciliteter i kommunen. Det gør partierne som optakt til budgetforhandlingerne og til den 10-årige investeringsplan, som skal prioriteres om få uger i Aarhus Kommune.

Jens Bundgaard er formand for Idrætssamvirket Aarhus, der repræsenterer 500 foreninger, hvor flere har efterlyst økonomiske midler til haller og fodboldbaner i en kommune, som vokser med 5.000 indbyggere årligt.

"Jeg synes, det er rigtig dejligt, at Socialdemokratiet er gået mere offensivt til værks og er kommet på banen, Jeg håber, det er starten på, at vi kan få en endnu skarpere dialog om, hvordan fremtidens fritidsliv i Aarhus og idrætslivets rammer og vilkår skal udvikle sig," siger han.

Tidligere har formanden været ude og sige, at et årlig beløb på minimum 50 millioner kroner er en nødvendighed, hvis klubberne skal kunne udbygge faciliteter for at kunne tage imod nye medlemmer.

Det helt store spørgsmål er så, om 25 millioner kroner er nok?

"Jeg står stadig ved, hvad jeg tidligere har sagt om, at der er brug for en årlig investering på minimum 50 millioner kroner, hvis vi skal opretholde 2015-niveauet for vores faciliteter. Og det var vel og mærke et niveau, hvor der var mange ventelister på forskellige hold rundt omkring," siger Bundgaard og henviser til, at kulturrådmand Rabih Azad-Ahmads (R) egen forvaltning i en undersøgelse har regnet beløbet op til 74 millioner kroner.

Positive briller

Alligevel vælger Jens Bundgaard at have de positive briller på.

"Det er rigtig rart, at Socialdemokratiet her besluttet sig for at gå ind i en mere konkret dialog på det her område, for så er der jo en chance for, at noget kan blive gennemført. Også selv om det årlige beløb nærmer sig halvdelen af det, rådmandens egen forvaltning har givet sit bedste estimat på," siger han.

Formanden for Idrætssamvirket vil nu arbejde for, at det hele bliver mere konkret med forslag og en plan for, hvad behovet egentlig er for idrætsfaciliteter i hele kommunen. Også i bydele som Aarhus Ø.

"Der er rigtig mange spørgsmål og forslag fra foreningslivet, som ikke har fundet sit svar endnu. Vi vil selvfølgelig gerne lægge op til yderligere dialog med alle byrådspolitikerne og prøve at komme med flere konkrete indspil til, hvad denne her 10 års plan på anlægsområdet skal indebære. Og så vil vi da arbejde for, at næste års kommunalvalg kommer til at handle om idrætsfaciliteter, så idrætspolitikken bliver en del af fortællingen af det Aarhus, vi skal skabe i de kommende år," siger han.

Fakta

MANGEL PÅ IDRÆTSFACILITETER I AARHUS

Lokalavisen Aarhus her gennem en længere periode belyst problemstillingerne angående manglende idrætsfaciliteter i kommunen. Hvor stort er problemet, og hvad betyder det for foreningslivet, at kommunen ifølge flere undersøgelser ikke kan tilbyde idræt til alle borgere i lokalområdet. Vi hører gerne fra dig, hvis du har nogle inputs til artikler. Skriv til ksa@lokalavisen.dk

Publiceret 30 August 2020 06:00