Aarhus City Halvmarathon anno 2020 er i stor fare for at blive aflyst, oplyser Aarhus Motions bestyrelsesformand Carsten Brandt (t.h.)

Aarhus City Halvmarathon anno 2020 er i stor fare for at blive aflyst, oplyser Aarhus Motions bestyrelsesformand Carsten Brandt (t.h.) Fotocollage

8.667 løbere holder vejret

Bestyrelsesformand for Aarhus Motion savner en klar politisk udmelding, før en endelig beslutning omkring et af byens største motionsløb kan træffes

Af
Kim Skovrup Andersen

Motionsløb 8.667 løbere holder vejret i disse dage. Det er antallet på tilmeldte motionsløbere til årets Aarhus City Halvmarathon, som venter på en endelig udmelding på om det udskudte Aarhus City Halvmarathon, der efter planen skal skydes i gang 11. oktober, bliver endelig aflyst.

Senest er lignende deltagerrige løb som Erimitageløbet i Dyrehaven nord for København og HCA Marathon i Odense blevet aflyst, og det giver stof til eftertanke hos arrangøren fra Aarhus Motion.

"Sandsynligheden for, at Aarhus City Halvmarathon bliver til noget er efterhånden mikroskopisk lille, men vi savner bare den rigtige argumentation, så vi kan gå ud til vores løbere, underlevenrandører og frivillige og fortælle, hvad der skal ske. Vi vil gerne have en politisk udmelding om, hvad man har tænkt sig resten af året. Fordi vi kan jo ikke blive ved med at holde officials, løbere og frivillige hen," siger Carsten Brandt.

Han er bestyrelsesformand for Aarhus Motion, som arrangerer store motionsbegivenheder som DHL Stafetten og Aarhus City Halvmarathon.

Oprindeligt skulle det niende Aarhus City Halvmarathon været arrangeret 14. juni i år, men det populære løb blev udsat som følge af forsamlingsforbuddet i forbindelse med coronapandemien.

Sundhed fremfor politik

Og nu kan en aflysning af løbet anno 2020 komme på tale.

"Vi har appelleret til kulturministeren, at der fokuseres på sundhed fremfor politik forstået på den måde, at man lægger op til, at arrangementer som minimum kan gennemføres og lever op til de sundhedsmæssige retningslinjer. Vi har lavet en hygiejneplan, hvor vi kan have fuldstændig styr på løberne med zoner og ekstra officials," forklarer Carsten Brandt og tilføjer:

"I øjeblikket holder vi flere bestyrelsesmøder om ugen i Aarhus Motion, og jeg går også og holder vejret, for jo før vi kan træffe en beslutning om at løbet bliver til noget eller ej, desto bedre. Jeg kan godt se, at sådan som det ser ud lige nu, ser det ikke særlig realistisk ud, men vi vil simpelthen ikke aflyse på baggrund af en mavefornemmelse. Vi vil aflyse på baggrund af en konkret udmelding fra myndighederne."

Årets Aarhus City Halvmarathon, som plejer at samle mellem 10-12.000 løbere i Aarhus' gader, er i stor fare for at blive aflyst.

Årets Aarhus City Halvmarathon, som plejer at samle mellem 10-12.000 løbere i Aarhus' gader, er i stor fare for at blive aflyst. Arkivfoto

Aarhus Motion er en non-profit organisation, der er sat i verden for at yde støtte til de østjyske idrætsforeninger, som får penge gennem deres arbejde til motionsarrangementer.

"Det her kan være dybt kritisk for foreningerne, for jeg ved, at rigtig mange af dem har lagt indtjening fra vores løb ind i deres driftsbudget. Vi føler et ansvar overfor vores løbere og foreningerne, og derfor vil vi stadig gøre alt for at gennemføre løbet, hvor vi ikke går på kompromis med sikkerheden," understreger bestyrelsesformanden.

Ganske kort tid

Aarhus Motion har aflyst en bunke af de løb, som organisationen med 15 fuldtidsansatte plejer at arrangere.

"Vi har fuld forståelse for, at der er nogle løbere, der står og tramper lidt og som gerne vil have en afklaring. Dem kommer vi måske til at skuffe. Men vi vil altså gerne have et konkret grundlag at træffe beslutningen på. Jo længere tid man trækker den, desto dårlige bliver setuppet til løbet nok også. Derfor har vi også en bagkant der hedder, at hvis vi ikke ved noget i løbet af ganske kort tid, så kommer udmeldingen om en aflysning også," siger Brandt.

Publiceret 21 August 2020 22:00