De fire aarhusianske app-iværksættere har fået gevaldig luft under vingerne i coronakrisen. På billedet fra venstre: Martin Jensen, Anders Eggert, Tobias Oliver Eberhard og Ulrik Hunskjær.

De fire aarhusianske app-iværksættere har fået gevaldig luft under vingerne i coronakrisen. På billedet fra venstre: Martin Jensen, Anders Eggert, Tobias Oliver Eberhard og Ulrik Hunskjær. Foto: EasyPoker

Easy Poker:

Spil poker med vennerne uden kort og jetoner

På få uger under coronakrisen voksede den aarhusiansk udviklede pokerapp EasyPoker fra 30.000 til 155.000 brugere, næste stop er Los Angeles og Silicon Valley og jagten på en investor

Af
Anders Michaelsen

Iværksætteri Det er slut med sølvkufferter fyldt med jetoner og med at blande et sæt fedtet kortspil over en pokeraften. Det har fire unge aarhusianske iværksættere i hvert fald nu gjort muligt.

Easypoker er navnet på den app, der i et hårdt felt af programmer til telefonen allerede har formået at opnå noget af det samme som app-giganterne Pokemon Go og Instagram. I starten af juli vandt aarhusianerne nemlig prisen som dagens bedste nye tech-produkt på det velansete amerikanske site Product Hunt, hvor det primært er folk indenfor branchen, der stemmer.

App'en gør i alt sin enkelthed det muligt at spille poker med sine venner på mobilen. Det er ikke en gambling-platform, men en virtuel erstatning for bord, kort og jetoner . Og netop den virtuelle og virussikre afstand, er måske også en af forklaringerne på, at antallet af folk, der har downloadet app'en, på få uger steg fra 30.000 til 155.000 under coronakrisen. Potentialet vurderer de fire iværksættere dog til at være langt større.

Indenfor den nærmeste fremtid regner holdet, der både har rødder i Beder og Trige, at tage til Los Angeles for at komme tættere på tech-hovedstaden Silicon Valley og yderligere investeringer. Selve ideen begyndte ellers i et dansk sommerhus.

"Vi var nogle stykker, der ville spille poker, men det kunne vi så ikke, fordi vi ikke havde noget pokersæt, så vi endte med at bruge nogle papirskugler og knækkede tændstikker som jetoner. Men det satte samtidig også en ide i gang i hovedet om, hvorfor er der ikke app, der kan gøre det her," fortæller medstifter Tobias Oliver Eberhard.

App'en er allerede blevet downloadet af 155.000 Android- og Iphone-brugere.

App'en er allerede blevet downloadet af 155.000 Android- og Iphone-brugere. Foto: EasyPoker

Sov ikke i tre uger

To til tre måneder ville det tage at lave app'en, tænkte de, hvor to måneder nu er blevet til to et halvt år. Der har været flere beta-udgaver af app'en, mens den officielle 1.0-lancering snart er på trapperne.

"Vi vil gerne prøve at konvertere nogle flere 'casual gamers' til poker, fordi de spiller andre spil, når de er i sommerhus eller til grillaften, i det poker kan være ret omstændigt. Vi vil gerne sige, 'I kan også spille poker, for det er et meget sjovere spil. Det kan være svært at komme i gang med, og nu gør vi det nemt for jer'," fortæller Ulrik Hunskjær, EasyPoker-medstifter.

Antallet af nye brugere er også mere eller mindre vokset af sig selv til 155.000 downloads i 160 lande i dag, hvor de fleste er fra USA. De har kun brugt 2.000 kroner på marketing undervejs, hvor coronakrisen - trods noget af en ilddåb - har været en forklædt velsignelse for app'ens popularitet. For da corona begyndte, flyttede de fire nærmest ind på kontorfællesskabet ved Åen i Aarhus, som de først forlod tre uger senere.

"Vi blev lagt ned. Vi kørte vagter på 24 timer i døgnet og sov på skift. Vi har jo aldrig prøvet at have så mange, der spillede på samme tid, så vores løsning var slet ikke gennemtestede på vores servere. Så vi blev lagt ned hele tiden. Der var kamp om pladsen i den periode. Det var vanvittigt. Vi gik ikke i seng, fordi vi ville heller ikke vågne op til 200 e-mails med ting, som vi kunne fikse, og som havde ødelagt nogens pokeraften," fortæller Tobias Oliver Eberhard.

Ud til millioner

I den tid gik de på få uger fra 30.000 til 150.000 brugere. Og i sidste uge rundede app'en så en omsætning på en halv million, for selvom spillet er gratis, kan man tegne et abonnement på 39 kroner om måneden, hvis man vil have et 'større bord' med plads til flere deltagere, hvilket 7.000 brugere har valgt at gøre. Markedet for flere nye pokerglade brugere vurderer EasyPoker-drengene dog til at være langt større. Kigger man alene på app'en Zynga Poker, har den mere end 50 millioner downloads på Android. Markedet af online pokerspillere vurderer EasyPoker-drengene dog selv til at være på 400 millioner spillere.

Derfor hedder næste stop for de fire Aarhus-drenge også Los Angeles og Silicon Valley i USA, i jagten på en investor, der økonomisk kan hjælpe med mere markedsføring, flere ansatte og viden til at brede app'en ud til flere.

"Vi skal skalere. Vi skal op og have en million brugere og to millioner brugere. Vi vil også gerne have en investor, der enten er pokerspiller, eller én som har bygget en app før, som kan hjælpe os med at komme i den rigtig retning," fortæller Tobias Oliver Eberhard.

"Vi er ikke i nærheden af vores målsætning, vi skal mange, mange-doble," supplerer Ulrik Hunskjær.

Er drømmen så at komme ud til flere hundrede millioner?

"Afgjort. Drømmen er at sidde i et rum og vide, at statistisk set er der nogen her, som har vores app."

Publiceret 23 July 2020 08:00