Jan Schrøder Christiansen, fællesrådsformand for Aarhus Ø, ved grunden der kan komme til at huse en ny skole og idrætsfaciliteter.

Jan Schrøder Christiansen, fællesrådsformand for Aarhus Ø, ved grunden der kan komme til at huse en ny skole og idrætsfaciliteter. Foto: Anders Michaelsen

Aarhus Ø drømmer om boldbaner ved Flemming Bamse Jørgensens Plads

Det vælter ikke med boldbaner i midtbyen, derfor ser fællesrådsformand også udviklingsområdet Aarhus Ø som et godt sted at starte

Af
Anders Michaelsen

Idræt Aarhus Midtby er - måske ikke så overraskende - det område i kommunen, hvor der i gennemsnit er flest mennesker til at dele de få boldbaner, der er. 7.200 kan deles om en bane i dag, noget som stiger til 8.100 i 2030.

Et af de steder, de drømmer om at gøre noget ved det, er den nye bydel på Aarhus Ø. I november i 2019 sendte fællesrådet et åbent brev til kommunens politikere, hvor man blandt flere ting ønskede sig en skole og idrætsfaciliteter.

Noget som måske snart kommer nærmere, når byrådet har udviklingsplanen for den nye Aarhus Ø-etape på dagsordenen til endelig godkendelse. Her er der udover 110.000 kvadratmeter til boliger og erhverv på dagsorden og reserveret plads til en eventuel ny folkeskole og til idrætsfaciliteter i området omkring Flemming Bamse Jørgensens Plads.

"Det vil være naturligt at lægge nogle idrætsfaciliteter eller baner i forbindelse med skolen. Når vi snakker boldbaner, kan der være nogle multibaner, a la det man kan se ved Pakhusene, hvor der både er plads til håndbold, fodbold og basketball, og som også kan bruges til forskellige behov," fortæller Jan Schrøder Christiansen, fællesrådsformand på Aarhus Ø.

"Det er jo en del af et bysamfund, at man har nogle idrætsfaciliteter, som kan være med til at binde området sammen og også en vigtig del, hvis vi vil have børnefamilierne herud. Behovet er her," fastslår fællesrådsformanden.

48 boldbaner skulle der etableres i midtbyen, hvis dækningsgraden skulle følge med kommunegennemsnittet - noget Jan Schrøder Christiansen erkender er urealistisk, men han ser udviklingsplanerne som en ideel chance for at komme noget af banebehovet i midtbyen til livs.

"Det her er et område, der bliver udviklet på, og som bliver et lokalsamfund på 12.000 mennesker, og der tænker jeg, det kan være svært at etablere nogle faciliteter andre steder i midtbyen," siger fællesrådsformanden.

Næste naturlig skridt for banedrømmene er ifølge Jan Schrøder Christiansen en arbejdsgruppe, der skal afsøge, hvilke behov der er lokalt.

Artikelserie

Hvor skal vi være? Mangel på idrætsfaciliteter i Aarhus

I den kommende tid belyser Lokalavisen Aarhus problemstillingerne angående manglende idrætsfaciliteter i kommunen. Hvor stort er problemet, og hvad betyder det for foreningslivet, at kommunen ifølge flere undersøgelser ikke kan tilbyde idræt til alle borgere i lokalområdet. Vi hører gerne fra dig, hvis du har nogle inputs til artikler. Skriv til ksa@lokalavisen.dk

Publiceret 11 June 2020 06:00