I Aarhus Kommune bliver der anlagt og samlet penge ind til mange kunstgræsbaner flere steder. Sport & Fritid har lavet en analyse, der peger på, at behovet for disse baner kun vokser i de kommende ti år.

I Aarhus Kommune bliver der anlagt og samlet penge ind til mange kunstgræsbaner flere steder. Sport & Fritid har lavet en analyse, der peger på, at behovet for disse baner kun vokser i de kommende ti år. Arkivfoto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Prognose:

Der skal bygges 22 idrætshaller og 32 boldbaner i de kommende 10 år

Analyse fastslår, at behovet for udbygning af idrætsfaciliteter i Aarhus årligt vil kræve op mod 74 millioner kroner

Af
Kim Skovrup Andersen

Byggeboom Den rivende udvikling i Aarhus Kommune rent befolkningsmæssigt presser i den grad kommunens idrætsfaciliteter.

Det fastslår en analyse, som blev udarbejdet af Sport & Fritid tilbage i november 2019.

Derfor vil der i de kommende ti år blive behov for at bygge 22 idrætshaller og 32 boldbaner, hvis facilitetsdækningen fra 2015 skal fastholdes i takt med befolkningsudviklingen.

Og hvis det skal føres ud i livet, vil det kræve et årligt beløb op mod 74 millioner kroner plus drift, vurderer Sport & Fritid.

Analysen af behovet for udbygning af idrætsfaciliteter i Aarhus i et 10 års perspektiv tegner et billede af, hvor der er størst behov for flere almindelige idrætsfaciliteter, men inddrager ikke behovet for svømmehaller, skøjtehaller eller outdoorfaciliteter. Her vil der alt andet lige også skulle udbygges.

I analysen kan man også læse om løsningsmuligheder i lokalområderne med fokus på, hvor man kunne bygge nye idrætsfaciliteter frem mod 2030. Behovet er ifølge analysen størst i Midtbyen, Lisbjerg og Vejlby-Risskov.

Artikelserie

Hvor skal vi være? Mangel på idrætsfaciliteter i Aarhus

I den kommende tid belyser Lokalavisen Aarhus problemstillingerne angående manglende idrætsfaciliteter i kommunen. Hvor stort er problemet, og hvad betyder det for foreningslivet, at kommunen ifølge flere undersøgelser ikke kan tilbyde idræt til alle borgere i lokalområdet.

Publiceret 04 June 2020 06:00