Daginstitutionen Troldehøjen i Kolt-Hasselager blev i sidste uge udsat for hærværk.

Daginstitutionen Troldehøjen i Kolt-Hasselager blev i sidste uge udsat for hærværk. Arkivfoto: Martin Zakora /Politiken /Ritzau Scanpix

Unge hærger legeplads i Kolt-Hasselager

Glasskår, cigaretskod, lugt af spiritus og et ødelagt telt ved daginstitution i Kolt-Hasselager. Politi og Gadeplan Aarhus patruljerer nu ekstra i området

Af
Louise Nyvang Burmeister

Hærværk Glasskår, cigaretskod, snus og spiritus spildt på borde og bænke på legepladsen og et telt ødelagt.

En institution i Kolt-Hasselager fik travlt fredag morgen med at rydde op, inden de kunne tage imod børnene. Aftenen forinden havde der tilsyneladende været fest på legepladsen og i teltet ved siden af, og det ærgrer dagtilbudsleder Mette Steen, at de festende ikke kan finde ud af at tage skraldet med sig.

"Alle må jo gerne bruge vores offentlige arealer uden for åbningstiderne, men skal bare huske at rydde op efter sig," siger Mette Steen Sørensen, der er konstitueret dagtilbudsleder for Kolt-Hasselager Dagtilbud.

Institutionerne har i disse corona-tider, hvor børnene skal opholde sig meget som muligt udendørs, blandt andet opsat telte, så man får mere læ for regn og vind.

Disse telte har åbenbart lokket flere gæster til.

Dagtilbudslederen understreger, at det ikke er alle unge, der opfører sig uansvarligt på de offentlige arealer.

"Det er en lille gruppe unge, der sviner og yder hærværk. Det er synd, hvis lokalsamfundet udskammer alle unge af den grund," siger Mette Steen.

Flere patruljerer

Dagtilbudslederen har bedt politiet om at patruljere ekstra i området. Også Gadeplan Aarhus og Klubben Kolt-Hasselager har været ude i området.

Ifølge afdelingsleder i Klubben Kolt-Hasselager Christian Larsen har der været stille siden torsdag.

"Vi var ude for at lave opsøgende arbejde fredag og igen i dag (mandag, red.), og vi har ikke observeret noget. Men generelt handler det jo om, at der er nogle unge, der er rastløse i disse tider og søger sammen med deres klassekammerater," siger Christian Larsen.

Mette Steen Sørensen er enig i, at de unge mangler deres eget sted.

"Det er et kæmpeproblem, at de unge ikke har et sted at være. Vi har i fællesskab en opgave i at sørge for de unge. Og det vil være godt for alle, at de får deres eget sted," siger Mette Steen.

Det er dog ikke kun de unge, som bruger institutionernes udearealer og ikke altid kan finde ud af at rydde op efter sig, fortæller Mette Steen Sørensen.

"Vi oplever også, at der ligger skrald fra børnefamiliers madpakker, og at der ligger hundelorte i vores sandkasser. Det er ikke kun de unge, der hærger og glemmer at rydde op," siger Mette Steen, hvis personale hver morgen runderer udearealerne for at rydde op og gøre klar til børnene.

Publiceret 08 May 2020 06:00