Aarhus City Halvmarathon-løbet plejer at have mellem 10.000-12.000 løbere og masser af heppende mennesker i gadebilledet.

Aarhus City Halvmarathon-løbet plejer at have mellem 10.000-12.000 løbere og masser af heppende mennesker i gadebilledet. Arkivfoto

Aarhus Motion udsætter løb og aflyser få: Håber på Aarhus City Halvmarathon til sommer

Arrangør af motionsløb håber til det sidste, at årets løbefest bliver skudt i gang 14. juni

Af
Kim Skovrup Andersen

Motionsløb Flere tusinde løbere lever i uvished om, hvad der skal ske med Aarhus City Halvmaraton, der efter planen skydes i gang søndag 14. juni.

I skrivende stund er der 8.000 løbere tilmeldt løbet, som plejer at være en løbefest med tusindvis af tilskuere i Aarhus' gader.

Men det bliver et kapløb mod tiden for arrangøren af et af byens mest populære motionsløb på grund af den altoverskyggende corona-krise.

Det mener bestyrelsesformand i Aarhus Motion, Carsten Brandt.

"I øjeblikket holder vi i Aarhus Motion ugentlige bestyrelsesmøder, hvor vi tager situationen op løb for løb. Vi lytter og retter os naturligvis 100 procent efter, hvad sundhedsmyndighederne og regeringen kommer med af restriktioner. Men vi vil helst ikke aflyse nogle løb overhovedet, men gør alt for at udsætte," siger han.

Det er endnu uvist, om der stiller løbere til start på Frederike Allé til Aarhus City Halvmarathon 14. juni, eller om arrangementet bliver udsat.

Det er endnu uvist, om der stiller løbere til start på Frederike Allé til Aarhus City Halvmarathon 14. juni, eller om arrangementet bliver udsat. Arkivfoto

I 2020 er der 17 arrangementer i Aarhus Motions kalender, hvoraf to nu er blevet aflyst. Det drejer sig om Fri For Mobberi-børnestafet og Riis Skov Trail, mens vinterløbene og Ree Park Safari Run er udsat til senere på året.

"Vores ambition er at gennemføre løbene i vores kalender, og hvis det ikke kan lade sig gøre på den gældende dato, så vil vi gøre alt for at få dem gennemført i efteråret. Det gælder også for Aarhus City Halvmarathon, men det er en stor opgave at flytte så stort et løb af den kaliber. Musikhuset skal være ledigt til løbemesse og udlevering af startnumre. Vores årshjul er lige blevet halvt så stort, fordi alle andre flytter deres arrangementer, så der bliver pres på i efteråret," forklarer bestyrelsesformanden og tilføjer:

"Vi vil meget nødigt ud i, at vi skal aflyse og så først holde et nyt Aarhus City Halvmarathon til næste år. Det ville være rigtig træls for alle."

1.400 betalte hjælpere

Han oplyser, at der udloddes for næsten en million kroner til foreninger fra et arrangement som Aarhus City Halvmarathon. Derfor er mange klubber og foreninger også afhængige af at få penge fra det store løbearrangement, hvor der er 1.400 betalte hjælpere, som skaffer penge til deres klubber.

"Vi er en forening, der er sat i verden for at levere støtte til klubber. Der er ingen tvivl om, at det ville blive en stor udskrivning, hvis vi må aflyse, og folk skal have deres penge tilbage. Men vi har altid en plan b. Plan a er, at vi gennemfører, og lige nu er der ikke noget, der direkte indikerer, at det ikke kan lade sig gøre, også set i lyset af de seneste udmeldinger om en gradvis åbning af samfundet, men ingen ved jo, hvordan det bliver, fastslår han og fortsætter:

"Vi håber på vores deltageres støtte og oplever heldigvis også en kæmpe opbakning til, at vi ikke aflyser men udsætter, og det er vi rigtig glade for."

Bestyrelsesformanden henviser til Aarhus Motions hjemmeside, som løbende bliver opdateret med nyheder om forskellige arrangementer.

FAKTA

Aarhus Motion

  • Aarhus Motion udspringer oprindeligt fra AGF Atletik, men blev oprettet som en selvstændig forening med egne vedtægter i 1996 med det almennyttige formål at yde støtte til motionslivet i Aarhus.
  • 14 personer arbejder i Aarhus Motion i Højbjerg, som beskæftiger sig med opgaver, der spænder bredt. Lige fra planlægning til afvikling af arrangementerne.
  • Aarhus Motion står bag flere velkendte motionsarrangementer i Aarhus. De største og mest velkendte arrangementer er DHL-stafetten og Aarhus City Halvmarathon. Årligt afholder Aarhus Motion mere end 15 arrangementer fra almindelige motionsløb til mountainbike-events.

Publiceret 03 April 2020 14:30