Normalt er der foretræder på Aarhus Rådhus.

Normalt er der foretræder på Aarhus Rådhus. Arkivfoto: Gorm Olesen /Jyllands-Posten /Ritzau Scanpix

Føler sig ikke hørt af politikerne:

"Man burde have ventet"

Teknisk Udvalg debuterede mandag med fire virtuelle foretræder. Politiker mener, det var succesfuldt. Borger føler sig ikke ordentligt hørt

Af
Louise Nyvang Burmeister

Politik Mens coronavirussen raser i Danmark, er borgernes foretræde reduceret til et virtuelt et af slagsen.

Foretrædet for de politiske udvalg i Aarhus Byråd var ellers blevet indskrænket til en skriftlig tilkendegivelse, men politikerne kan nu tilbyde borgerne en online-løsning også.

En virtuel mødeform, der blev taget i brug mandag den 23. marts, da Teknisk Udvalg holdt møde. Her var der fire virtuelle foretræder.

Og det gik godt, fortæller Keld Hvalsø (EL), formand for udvalget.

"Det er jo aldrig helt så godt, som et fysisk møde, men det gik faktisk rigtig fint," siger han.

Tog ikke imod tilbuddet

En af de borgere, der blev tilbudt et virtuelt foretræde, var John Ebsen. Han tog dog ikke imod tilbuddet, men sendte i stedet et skriftligt svar.

"Jeg synes, man burde have ventet med at behandle sagen, indtil vi igen kunne få fysisk foretræde. Jeg føler mig ikke hørt, jeg ved jo ikke engang, om de har læst mit indlæg. Havde jeg fået fysisk fremmøde, så havde jeg vished for at blive hørt og havde fornemmet, om de havde forstået mine pointer," siger han.

Han afslog en virtuel deltagelse, da han ikke følte sig helt hjemme i teknikken.

"Det fortryder jeg lidt nu. For jeg havde da kunnet sætte mig ind i det tekniske. Men det havde stadig ikke været lige så godt som et fysisk fremmøde. Da der med vores byggesag ikke er tale om en hastesag, men tværtimod en omstridt sag, mener jeg, man burde have haft udskudt behandlingen, indtil fysisk fremmøde igen var muligt," lyder det fra John Ebsen, der bor i Montanagade og ønskede foretræde, fordi der er byggeplaner i hans baggård.

Man har cirka fem minutter til at fremlægge sine synspunkter ved et foretræde.

Publiceret 01 April 2020 08:00