Jacob Mosgaard og Gustav Nyboe Hagner har fået en ny rutine i en hverdag, der ikke er som den plejer.

Jacob Mosgaard og Gustav Nyboe Hagner har fået en ny rutine i en hverdag, der ikke er som den plejer. Privatfoto

Fra en meget lille altan synger Jacob og Gustav hver dag højskolesange:"Vi bliver ved, indtil vi må komme ud"

Hver dag klokken 17 i halvanden uge har Jacob Mosgaard og Gustav Nyboe Hagner fyldt Kystvejen med sang, guitar og flygelhorn

Af
Anders Michaelsen

Fra det, de selv vurderer, er en altan, der ikke er meget mere end tre kvadratmeter, har to unge Aarhus-drenge fået en ny rutine i en tid, hvor intet er som det plejer.

Jacob Mosgaard og Gustav Nyboe Hagner har i halvanden uge sunget og spillet højskolesange hver dag på det samme tidspunkt og med vidt forskellige længders afstand til publikum.

Naboen kommer altid ud og er med, andre, har de lagt mærke til, er begyndt at time gåturen, så det passer med deres altan-optræden.

"Der er nogle gange folk, der står og synger med nede under vores altan. Folk vil gerne være med, de standser, lytter og er glade. Det bedste er næsten, når vi ser folk, der står rigtig langt væk, og som er ud at gå en tur og så sætter sig på en bænk for at lytte med," fortæller Gustav Nyboe Hagner.

Fik ideen fra Facebook

Den musikuddannede duo, hvor den ene er fra konservatoriet, og den anden fra musikvidenskab, er for tiden i den slags karantæne mange andre dansker er i. Den, hvor man ingen symptomer har på corona-virus, men hvor man alligevel bliver hjemme af hensyn til fællesskabet.

Og det var også fællesskabet, der ligger i at synge, der på sin vis, var udgangspunktet for den nye altan-rutine.

For ideen kom fra Facebook-begivenheden 'Aarhus synger fra vinduer og altaner.' En begivenhed der vil have aarhusianerne ud og synge 'Det er i dag et vejr' klokken 17 hver dag, og som mere end 4.000 mennesker har vist interesse for på det sociale medie.

Tidspunktet og sangen beholdte de to, men de har siden også valgt at tilføje setlisten andre højskolesange.

"Vi synes, det var sjovt at være med på ideen, vi skrev et lille kor-arrangement til førstedagen, og så udviklede det sig småt til, at vi lavede nogle udgaver af sange med guitar og flygelhorn," fortæller Jacob Mosgaard.

"Det startede som et fællessangsprojekt, men det har sådan lidt udviklet sig til, at vi ikke længere opfordre folk til at synge med, men vi spiller for folk og mærker, det gør dem glade. Og så gør vi det også for vores egen skyld, for det er også en måde at bevare nogle dagsritualer på, når vi ikke rigtig har andet at give os til," siger Gustav Nyboe Hagner og griner.

Bliver ved, til de må komme ud

Igen i dag fortsætter dagsritualet, og de to opfordre dem, der tilfældigvis er i nabolaget og har lyst til at kigge forbi den lille altan ved Kystvejen 27 til at lytte eller synge med.

"Der er masser af plads ude foran vores altan, til at man kan stå med stor afstand, og vi spiller højt," siger Jacob Mosgaard.

Største udfordring for duoen har dog indtil videre været kulden, men det er dog ikke nok til, at de to stopper lige foreløbigt.

"Vi bliver ved indtil, vi må komme ud," siger Jacob Mosgaard resolut i telefonen, og Gustav Nyboe Hagner supplerer:

"Og i hvert fald indtil 13. april."

Publiceret 26 March 2020 09:36