Jacob Bundsgaard (S) mener, at man bør indrykke annoncer i de lokale medier for at støtte den lokale presse.

Jacob Bundsgaard (S) mener, at man bør indrykke annoncer i de lokale medier for at støtte den lokale presse. Foto: Mikkel Berg Pedersen /Ritzau Scanpix

Borgmesteren:

"Støt de lokale medier i disse tider"

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) appellerer til, at man støtter de lokale medier, der lider under coronakrisen

Af
Louise Nyvang Burmeister

Medier I denne krisetid kommer borgmester Jacob Bundsgaard (S) med en klar opfordring. Sammen med 35 andre borgmestre har han indrykket en annonce i flere medier landet over. Og det mener han, at langt flere bør gøre.

"Man skal tegne et abonnement eller som virksomhed indrykke en annonce i en lokal avis for at støtte medierne i denne svære tid," siger Jacob Bundsgaard til Lokalavisen Aarhus.

Ifølge Aarhus-borgmesteren er det i krisetiden særlig vigtigt at have uafhængig, kritisk journalistik.

"Vi har mere end nogensinde brug for de lokale medier til at informere om tiltag, dække hverdagslivet og gå kritisk til magthaverne. Det understreger den situation, vi befinder os i, vigtigheden af," siger Jacob Bundsgaard.

Presset i forvejen

De lokale medier mærkede også inden krisen, at branchen var presset.

"Inden coronakrisen havde Facebook og Google allerede taget en stor del af annoncemarkedet, og det har presset de lokale medier. Oveni det så kommer der den her krise, hvor virksomheder lukker ned, og det betyder, at medierne virkelig bløder," siger borgmesteren og tilføjer:

"Hvis vi skal have god og kritisk journalistik, så kræver det altså nogle dygtige medarbejdere og velfungerende medier, og det er blevet sværere i den senere tid og ikke mindst under den her krise."

Har I som kommune nogle overvejelser om at bruge færre annoncekroner på sociale medier og flere på lokale medier i disse tider?

"Ja, det er der. Men vi bruger forsvindende lidt på de sociale medier. Så det er ikke noget, der batter noget. Vi er nødt til at løfte i flok."

Publiceret 25 March 2020 10:20