Sara Maria Brockelmann går ingen steder uden garn og strikkepinde i tasken. Nu rykker brabrandborgeren og strikketasken ind på Hovedgaden 52A og håber at gøre det til områdets nye samlingssted.

Sara Maria Brockelmann går ingen steder uden garn og strikkepinde i tasken. Nu rykker brabrandborgeren og strikketasken ind på Hovedgaden 52A og håber at gøre det til områdets nye samlingssted. Foto: Louise Nyvang Burmeister

Ny garnbutik vil strikke fællesskabet stærkt

38-årig Brabrandborger åbner garnbutik med plads til strikketøj, kaffe og udstillinger

Af
Louise Nyvang Burmeister

Butiksliv Garn på hylderne, kunst på væggene, strikketøj mellem hænderne og masser af kaffe på kanden.

Det er kort fortalt ideen bag en ny garnbutik, der er på vej på Hovedgaden i Brabrand.

Ambitionen er langt større end blot at forsyne de lokale med garn til hjemmesyslerierne. Garnbutikken, der får navnet Genuina Garn & Håndværk, vil være et lokalt samlingspunkt.

"Vi har boet på Hougårdsvej i syv år og altid snakket om, at det vil være dejligt, at hvis der var mere liv på Hovedgaden. At der var noget at gå derop efter lørdag formiddag, udover bageren og frisøren. Et sted, der samler byen og er mere synligt end hallen eller lokalcentret," siger Sara Maria Brockelmann, der den 1. april overtager lokalerne på Hovedgaden 52A.

Her har der i 22 år været fodklinik, som nu flytter lidt længere ned ad gaden, og lokalerne kræver ikke den store ombygning for at være klar til garnbutik.

"Der skal blot pilles nogle skillevægge ned. Vi har faktisk altid snakket om den ejendom som et perfekt sted til et lokalt samlingspunkt," siger 38-årige Sara Maria Brockelmann, der er uddannet ingeniør.

Hendes mand er også ingeniør, og ægteparret har både læst sammen og arbejder i samme firma.

"Men jeg har altid vidst, at jeg skulle noget andet eller noget mere. Jeg har altid været den, der har arbejdet med gode sociale fællesskaber og hvilke rammer, der skal til for at arbejde godt sammen."

Bidt af strikningen

Hun begyndte at strikke for otte år siden og fandt ud af, at det faktisk var en fantastisk god måde at være sammen på.

"Jeg blev virkelig bidt af at strikke. Man er fælles om strikningen, selvom man sidder med sit eget. Og man bestemmer selv, hvor meget man vil deltage, så fællesskabet kan vokse lige så stille."

Brabrandborgeren tog i efteråret initiativ til en lokal udgave af 'Knit Nights' på facebook. Her mødes man hjemme ved hinanden og strikker.

Det var derfor naturligt for hende, at strikningen også skulle være omdrejningspunkt for samlingsstedet.

"Man kan komme her, købe sit garn og sætte sig med sit strikketøj, men man kan også bare komme for at drikke en kop kaffe eller te. Uden at det er decideret en café. Vi vil også have lidt hudplejeprodukter på hylderne og være et lille udstillingssted for lokalt kunsthåndværk, for der bliver faktisk produceret rigtig mange fine ting rundt omkring," siger den kommende butiksejer, der har planer om at åbne 1. maj.

Nogen stor, festlig butiksåbning bliver der dog ikke tale om i disse corona-tider.

"Vi venter med den officielle åbning, indtil vi har en normal hverdag igen. Forhåbentlig kan det blive til sommer. Men jeg regner med at kunne sælge ud af garnet fra 1. maj," siger Sara Maria Brockelmann, der også har planer om at bringe garnet ud til kunderne, hvis samfundet stadig er corona-ramt til maj.

På butikkens instagram-profil kan man løbende følge med i udviklingen og se varerne på hylderne.

Publiceret 25 March 2020 10:00