Aarhus Kommune opretter en jobbank for at få et overblik over, hvilke ressourcer der eventuelt vil kunne træde til.

Aarhus Kommune opretter en jobbank for at få et overblik over, hvilke ressourcer der eventuelt vil kunne træde til. Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Kommunen opretter jobbank:

Forbereder sig på langvarig coronakrise

Aarhus Kommune går i dag i luften med en jobbank, hvor personer med sundhedsfaglig eller pædagogisk kompetence kan melde sig. Ifølge stadsdirektøren er der ikke tale om et akut behov, men rettidig omhu

Af
Louise Nyvang Burmeister

Job Er man læge, sygeplejerske, pædagog eller har man andre sundhedsfaglige kompetencer, så beder Aarhus Kommune nu om hjælp.

Man kan via en hjemmeside melde sig til en jobbank, og dermed stå til rådighed, hvis der skulle blive behov for ens arbejdskraft under coronakrisen.

"Det kan være folk, der har forladt faget, er under uddannelse eller gået på pension, som nu har lyst til at bidrage," forklarer Niels Højberg, der er stadsdirektør og chef for kriseledelsen.

Han understreger, at der ikke er akut behov for ekstra folk, men det kan der meget vel blive lavet om på.

"Det bliver sværere og sværere, jo længere vi kommer hen. Derfor vil vi gerne nu have et overblik over, hvilke ressourcer der er til rådighed," siger direktøren.

Har man mulighed for at bidrage til civilsamfundsaktiviteter, så må man også gerne melde sig via jobbanken. Det kan for eksempel være hjælp med indkøb for borgere, der ikke kan komme ud af huset.

Langvarig krise

Ifølge Niels Højberg forbereder kommunen sig på en langvarig coronakrise.

"Man skal være meget naiv, hvis ikke man forventer en langvarig krise. Vi skal vænne vores hjerner til at rumme, at det her kan meget vel fortsætte i flere måneder. Ingen ved seriøst, hvor lang tid det varer, men det er helt tydeligt, at det varer mere end to uger," siger krise-chefen.

Han forklarer, at kommunen lige nu forsøger at tage rigtig god vare på de ældre på plejecentrene og de udsatte borgere, som vil blive ramt hårdt af coronasmitten.

"Hvis der bliver behov for at udskrive patienter fra hospitalet, fordi der skal være plads til coronapatienter, så skal vi kunne håndtere det. Og det er det beredskab, vi arbejder intensivt på at få skabt," siger Niels Højberg.

Han kan ikke give noget bud på, hvor mange personer der er behov for i jobbanken.

"Region Midtjylland har fået over 2.000 personer i deres jobbank. Men jeg kan ikke vurdere, hvor mange der vil melde sig her, eller hvor mange vi får brug for. Vi tager i hvert fald imod en hver mulighed for ekstra støtte," siger Niels Højberg.

Man kan læse mere og melde sig til jobbanken her.

Publiceret 18 March 2020 13:20