Mikkel Dahl-Jessen er - modsat inkarnerede fodboldfans - glad for løbebanen på Ceres Park, hvor han ofte træner.

Mikkel Dahl-Jessen er - modsat inkarnerede fodboldfans - glad for løbebanen på Ceres Park, hvor han ofte træner. Foto: Kim Skovrup

Aarhus-løber er Danmarks hurtigste og jagter nye rekorder

Mikkel Dahl-Jessen fra AGF Atletik har netop slået den danske 5 kilometer rekord på landevej og går efter at gøre en god figur til EM i Paris

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport Mikkel Dahl-Jessen er god i det lange løb. Den medicinstuderende AGF-løber har netop sat ny dansk rekord på 5 kilometer distancen på landevej.

Det skete i Monaco i tiden 14 minutter og fire sekunder.

"Det var selvfølgelig fedt og sjovt at slå en dansk rekord, men jeg er egentlig mere tilfreds med de 7.58.99, jeg løb på 3.000 meter fem dage tidligere til et indendørsstævne i Odense. De otte minutter er en magisk grænse, der er svær at bryde. Den seneste dansker, der løb under otte minutter indendørs, var Robert K. Andersen i 1997. Og så har jeg med den tid løbet hurtigere end kravet til indendørs EM i Polen i 2021, som er 8.05," fortæller den 25-årige løber.

Han begyndte at satse på løb som 16-årig, da hans fodboldtræner lige så stille rykkede ham ned på venstre back.

"Jeg har altid vidst, at jeg var god til at løbe. Jeg kunne løbe fra min far, som er i fin form, da jeg var 11 år gammel. Og da jeg begyndte at løbe i klub, kom der hurtigt gode resultater, og det var meget motiverende," forklarer Mikkel Dahl-Jessen.

"Det fascinerende ved at løbe, er, at du hele tiden løber mod dig selv og hele tiden træner for at blive en bedre version. På de distancer, jeg løber, topper man i sluttyverne, så de næste tre sæsoner bliver meget spændende. Jeg vil nmeget gerne slå nogle flere rekorden. Herefter skal jeg nok til at koncentrere mig mere om lægegerningen. Jeg tror, det bliver vanskeligt at kombinere eliteløb med et lægejob," siger han.

13 timers træning om ugen

AGF-løberen bruger 13 timer om ugen på sin sportsgren, hvor det bliver op til 150 kilometer, og han har nu øjnene rettet mod EM i Paris til august.

"Jeg skal skære nogle sekunder af for at kvalificere mig til 1.500 og 3.000 meter-distancerne, men det er målet at komme med. Og hvis jeg kvalificere mig, vil jeg selvfølgelig gerne i finalen. Og når man så står i en finale, vil man jo genre vinde. Men et skridt ad gangen," siger Mikkel Dahl-Jessen.

Mikkel Dahl-Jessen (t.v.) med sin træningsmakker og klubkammerat Mikael Johnsen ved Monaco Run Herculis, hvor han satte ny dansk rekord på 5 kilometer landevej i tiden 14 minutter og 4 sekunder.

Mikkel Dahl-Jessen (t.v.) med sin træningsmakker og klubkammerat Mikael Johnsen ved Monaco Run Herculis, hvor han satte ny dansk rekord på 5 kilometer landevej i tiden 14 minutter og 4 sekunder. Privatfoto

Publiceret 14 March 2020 08:00