Kollegie ved Aarhus Universitet. Som studerende drømmer man ofte om at bo i centrum af de store studiebyer, men en time i tog om dagen kan spare den studerende op til 2500 kroner om måneden. /RB PLUS/PFS/ (Magnus Holm/POLFOTO/arkiv)

Kollegie ved Aarhus Universitet. Som studerende drømmer man ofte om at bo i centrum af de store studiebyer, men en time i tog om dagen kan spare den studerende op til 2500 kroner om måneden. /RB PLUS/PFS/ (Magnus Holm/POLFOTO/arkiv) Arkivfoto: Magnus Holm /Politiken /Ritzau Scanpix

Kollegiekontor opfordrer til at vise hensyn:

"Vi kan ikke forbyde folk at bruge fælleskøkkener"

Kollegiekontoret forbereder sig på at huse karantæneramte og opfordrer til, at man undgår at bruge fælleslokaler

Af
Louise Nyvang Burmeister

På flere af byens kollegier er køkkenet et fælles rum. En egentlig isolation af corona-ramte beboere er derfor vanskelig.

På nuværende tidspunkt har direktør for Kollegiekontoret i Aarhus Per Juulsen dog ikke kendskab til, at nogle af de 5.000 beboere på kollegierne skulle være smittede med corona-virus eller i karantæne.

Men han forventer, at det vil ske.

"Vi kan ikke forbyde folk at færdes i fælleskøkkenet, for det er en del af deres bolig. Men vi kan opfordre til, at man opfører sig ordentligt, og det vil sige, at man ikke kommer i køkkenet, hvis man er syg," siger Per Juulsen.

Kontoret vil så vidt muligt hjælpe, hvis beboerne har behov for det.

"Vi vil hjælpe både med praktiske hjælpemidler, eller med at få kontakt til de øvrige beboere på kollegiet," siger direktøren.

Øvrige fællesrum på kollegierne såsom festlokaler og træningsrum kan Kollegiekontoret heller ikke lukke.

"Vi har fået flere henvendelser angående fælles lokaler, og vi opfordrer til, at de ikke bliver brugt. Men vi kan ikke diktere det. Det er op til de enkelte bestyrelser på kollegierne. Og det er min fornemmelse, at det vil være forskelligt fra kollegie til kollegie, hvad man vælger at gøre," siger Per Juulsen.

Personalet reduceret

Kollegiekontoret har som så mange andre steder i dag holdt corona-krisemøde for at følge anvisningerne om mindst mulig fysisk kontakt.

Per Juulsen forklarer, at det meste af personalet på kontoret er sendt hjem, og det resterende personale kommer ikke ind i boligerne, medmindre det er strengt nødvendigt.

"Vi hjælper fortsat det bedste, vi kan. Man kan altid ringe til os, men det er klart, at vi minimerer fysisk kontakt," siger direktøren.

Det vil sige, at almindelig service som en lampe, der ikke virker, eller en dør, der binder, ikke bliver lavet. Men springer et vandrør, skal man nok få hjælp.

"Vi lukker ikke administrationen helt ned. Men vi har fundet en måde, som vi kan håndtere nødsituationer på. Og det vil blandt andet sige, at vi har inddelt os i to hold, ét der arbejder hjemme, og ét der arbejder på kontoret. Så bytter vi om en uge," siger Per Juulsen.

Kollegiekontoret administrerer 31 kollegier i Aarhus.

Publiceret 12 March 2020 00:00