Karina Haase har kæmpet for at bevare et lille grønt areal med fire store træer og en petanguebane på Frederiksbjerg. Kommunen har dog nu besluttet, at træningsfaciliteter skal opføres på grunden.

Karina Haase har kæmpet for at bevare et lille grønt areal med fire store træer og en petanguebane på Frederiksbjerg. Kommunen har dog nu besluttet, at træningsfaciliteter skal opføres på grunden.

Forgæves kamp på Frederiksbjerg:

Byråd prioriterer træning frem for grønt areal

Karina Haase, der kæmper for at bevare et lille grønt område ved Marselisborgcentret, fik taletid foran sundhedsudvalget, men ikke overbevist politikerne

Af
Louise Nyvang Burmeister

Byggeri Et lille grønt areal ved siden af Marselisborgcentret i P.P. Ørumsgade skal lade livet for at sikre bedre genoptræningsforløb.

Det står klart efter Sundhed- og Omsorgsudvalgets møde i sidste uge.

Et enigt udvalg valgte at godkende Magistraten for Sundhed og Omsorgs indstilling om nybyggeri ved rehabiliteringscentret.

Det skete på trods af protester fra en gruppe naboer, der med det nye byggeri vil miste et lille grønt område med fire gamle træer. Naboer fik ellers foretræde for udvalget og mulighed for at forklare, hvor stor betydning arealet har for deres hverdag.

Lige meget hjalp det dog. Og med byrådsmødet onsdag blev nybyggeriet uden bemærkninger endeligt vedtaget.

"Det er vi frygteligt kede af. Både selve beslutningen og processen," siger Karina Haase, der bor på P.P. Ørumsgade og har taget initiativ til en underskriftsindsamling blandt naboerne.

"Vi synes, vi er blevet inddraget i det her byggeri alt for sent. Det er svært at komme nu og bede om en masse ændringer," siger Karina Haase, der var en af to naboer, der fik foretræde for sundhedsudvalget i sidste uge.

"Jeg har været ude at skridte området af for at se på, om der virkelig ikke er andre steder, man kan placere den her tilbygning. Jeg mener, at der er i hvert fald tre andre steder, den også kan ligge. Det spurgte udvalget blandt andet ind til."

Karina Haase fik derudover mulighed for at forklare udvalget, hvor meget dette grønne område betyder for naboerne, og hvor ofte det bliver brugt.

"Det mener jeg ikke, kommunen har undersøgt grundigt nok på forhånd. Men det fik jeg i hvert fald fortalt dem," siger Karina Haase.

Ikke muligt at flytte

Lone Hindø (S), der er formand for Sundhedsudvalget forklarer, at udvalgsmedlemmerne har stor forståelse for naboernes ønske.

"Men det er ikke en mulighed at flytte bygningen til en anden placering. Det er den sundhedsfaglige vurdering i forhold til trænings- og behandlingsforløb, at faciliteterne skal ligge lige op ad det eksisterende. Det er i dag en kantine, men skal laves om til træningsrum," forklarer Lone Hindø.

For Karina Haase er kampen dog endnu ikke helt slut.

"Vi kæmper stadig. Om ikke andet så håber vi at kunne få indflydelse på, hvordan bygningen så kommer til at se ud. For det er et meget bombastisk udtryk, som tegningerne ligger op til. Der vil vi gerne være med til at præge det i forhold til for eksempel materialevalg," siger Karina Haase.

Af indstilingen fremgår det, at en myndighedsgodkendelse fra Teknik og Miljø endnu ikke er på plads. Men de nye træningsfaciliteter forventes at kunne tages i brug henholdsvis april og oktober 2021.

Publiceret 27 February 2020 10:00