Grunden på Grøndalsvej 3, hvor Jyllands-Posten i dag ligger, og grunden overfor på Grøndalsvej 10 vil mediehuset i fremtiden omdanne til primært boligområde.

Grunden på Grøndalsvej 3, hvor Jyllands-Posten i dag ligger, og grunden overfor på Grøndalsvej 10 vil mediehuset i fremtiden omdanne til primært boligområde. Foto: Google Street View

Jyllands-Posten flytter:

Over 400 nye boliger på vej til Viby

Boliger og muligvis nyt bydelscenter på vej til Ravnsbjerg Bakke, når Morgenavisen Jyllands-Posten 24. februar rykker ind i nybygget mediehus på Sydhavnen

Af
Louise Nyvang Burmeister

flytning JP/Politikens Hus har et ønske om, at der bliver bygget både rækkehuse og lavt etagebyggeri på Grøndalsvej, når Morgenavisen Jyllands-Posten flytter fra adressen.

Det fortæller koncernøkonomidirektør i JP/Politikens Hus Henrik Schjerbeck.

"Vi har et ønske om at bringe noget ekstra til området. Vi er godt klar over, at det ikke er så charmerende med det høje hegn på den nuværende bygning, så derfor håber vi, at der i området fremover kommer boliger, som bliver velegnede til helt almindelige par og familier," siger Henrik Schjerbeck.

Medievirksomheden har indsendt en ansøgning til Aarhus Kommune for at få lov til at ændre Grøndalsvej 3 og 10's anvendelse fra erhverv til 'primært boligområde'. Det vil sige, at der kan komme over 400 nye boliger på de to grunde, der dækker et areal på 70.000 kvadratmeter.

Mere detaljeret er projektet dog ikke endnu.

"Vi er ikke så langt i processen endnu, men vi vil lægge op til, at der kommer et varieret udbud af boliger, som egner sig til folk med en middelindkomst," lyder det fra koncernøkonomichefen, der tilføjer:

"Vi håber at have en afklaring i løbet af første halvår. Men så kommer der en lokalplansproces, som typisk tager 12 måneder, så der går lang tid, før projektet bliver mere konkret," siger Henrik Schjerbeck og understreger, at virksomheden på et tidspunkt vil sælge grunden:

"Vi skal sælge, fordi vi lever af at udgive aviser. Men lige nu er området udlagt til erhverv, og vi forestiller os i stedet, at det skal være et område med primært boliger, men også detail og andet erhverv ud mod Skanderborgvej. Det vil vi tage en dialog med Aarhus Kommune om."

Flere dagligvarebutikker

Koncernen har fået rådgivningsvirksomheden COWI til at udarbejde en analyse, der peger på et stort udækket behov for dagligvarebutikker i området. I dag er eneste handlemulighed af dagligvarer en Spar-købmand i Grøfthøjparken.

Derfor håber JP/Politikens Hus også, at Aarhus Kommune vil se positivt på, at der kan etableres dagligvarebutikker, et mindre bydelscenter eller et bycenter i området. Det fremgår af et høringssvar, som koncernen har sendt til kommunens nye temaplan for detailhandel.

Ny adresse på havnen

Det nye hus, som Jyllands-Posten flytter ind i 24.februar, ligger på Sydhavnen og får adressen 'Mediebyen 3'. Den fem etagers store bygning kommer også til at huse Jyllands-Postens Lokalavisers Aarhus-redaktion, Ekstra Bladets Aarhus-redaktion, Børneavisen og en række digitale nichemedier, der er ejet af koncernen. I alt bliver huset, der er tegnet af Henning Larsen Architects og har kostet cirka 200 millioner kroner, daglig arbejdsplads for omkring 400 ansatte.

Publiceret 20 February 2020 11:00