Igen i år bliver Kammeratskabsprisen uddelt.

Igen i år bliver Kammeratskabsprisen uddelt. Foto: Adobe Stock

Vind 15.000 kroner: Er I årets bedste kammerater?

Igen i år uddeler Lokalavisen Aarhus Kammeratskabsprisen i samarbejde med Aarhus Kommune og Børne- og Ungebyrådet

Af
Kim Skovrup Andersen

kammeratskab Går I i en klasse, hvor I gør en masse godt for andre, har I sammen med jeres bedste venner fået stoppet mobning, går I i en klub, hvor I har gjort noget særligt for de små klasser, kender du nogen, som har fortjent ros og anerkendelse for at have styrket venskaber eller gjort fællesskabet større eller noget helt andet, så er tiden nu inde til, at I kan indstille til Kammeratskabsprisen 2019/2020.

I samarbejde med Aarhus Kommune og byens Børne- og Ungebyråd uddeler Lokalavisen Aarhus nemlig igen Kammeratskabsprisen. Vinderen får 15.000 kroner under prisoverrækkelsen.

Kender du en klasse, en gruppe eller andet i alderen 0-18 år, der har fortjent at modtage Kammeratskabsprisen, så skal du sende en mail til Lokalavisen Aarhus på redaktion.aarhus@lokalavisen.dk. I emnefeltet skal du skrive Kammeratskabsprisen. I mailen skriver du navnet på de kandidater, du mener, der har fortjent at vinde samt en begrundelse for hvorfor.

Vi skal have din indstilling senest tirsdag 11. marts klokken 12. Herefter vil dommerkomiteen, som består af rådmand for Børn og Unge Thomas Medom (SF), Børne- og Unge-borgmester Alberthe Anna Jarvig, Børne- og Unge viceborgmestrene Benjamin Johansen og Nanna Jessen samt lokalredaktør på Lokalavisen Aarhus, Camilla Kjærgaard Olesen, kigge alle kandidaterne igennem. På baggrund af indstillingerne udvælger dommerkomiteen de fem bedste, som vil blive portrætteret i avisen. Der vil efterfølgende være afstemning på Lokalavisen Aarhus' hjemmeside, for I kære læsere skal nemlig være med til at bestemme, hvem der skal vinde Kammeratskabsprisen.

15.000 kroner til vinderen

De fem nominerede får alle en pengepræmie med sig fra uddelingen. Vinderen får 15.000 kroner, mens nummer to til fem alle får 4.000 kroner.

Sidste år blev prisen uddelt for første gang, hvor vinderen var 6.A fra Risskov Skole, som den kræftsyge Johan Høyer havde indstillet, fordi kammeraterne havde støttet ham i hans sygdomsforløb.

I dommerkomiteen er der enighed om, at succesen skal gentages.

"Vi fik rigtig mange gode og rørende indstillinger sidste år, og der er ingen tvivl om, at prisen igen i år er berettiget, og derfor er vi her på Lokalavisen Aarhus glade for, at Aarhus Kommune, Børne- og Ungebyrådet samt Thomas Medom igen vil være med til at uddele prisen," siger Camilla Kjærgaard Olesen.

Thomas Medom ser frem til at markere det værdifulde i et godt kammeratskab:

"Rigtig mange børn og unge går langt for at være gode kammerater og for at få alle med i fællesskabet. Jeg glæder mig til at få fortalt de gode historier om det, og jeg opfordrer alle til at være kreative og indstille de bedste eksempler," siger Thomas Medom.

Også Børne- og Ungeborgmester Alberthe Jarvig ser frem til prisen:

"Vi håber fra Børne- og Ungebyrådet, at mange gerne vil være med. På den måde har vi i Aarhus mulighed få at hylde kammeratskab mellem unge."

Lokalavisen Aarhus ser frem til at modtage de mange indstillinger.

Publiceret 15 February 2020 07:00