Badminton Danmark-direktør Bo Jensen ser frem mod det kæmpe-event, der til maj kommer til Aarhus.

Badminton Danmark-direktør Bo Jensen ser frem mod det kæmpe-event, der til maj kommer til Aarhus. Foto: Anders Michaelsen

1 milliard potentielle tv-seere: Aarhus bliver centrum for stor sportsbegivenhed til maj

Når Aarhus skal være vært for Thomas Cup og Uber Cup, så er det med mulighed for ekstra turistomsætning og branding i Asien

Af
Anders Michaelsen

BADMINTON Mange øjne hviler på Aarhus til maj. 500 frivillige, flere tusinde tilskuere og op mod en milliard potentielle tv-seere kommer til at se verdens bedste badminton-landshold dyste i mændenes Thomas Cup og kvindernes Uber Cup.

Det bliver Ceres Arena, der lægger halgulv til blandt andre aarhusianske Anders Antonsen og resten af de danske spillere, når de mellem den 16. og 24. maj dyster om hold-verdensmesterskabet.

Thomas Cup, der er, hvad Davis Cup er for tennis, er blevet afholdt siden 1949, og det er blot tredje gang, turneringen bliver spillet på europæisk grund, og første gang at både Thomas Cup og Uber Cup bliver spillet uden for Asien.

"Det er noget af det største, man kan forestille sig inden for badminton-sporten. For rigtig mange af de asiatiske nationer er det større at vinde en VM-titel for hold, end det er at vinde et verdensmesterskab i herre- eller damesingle, så det er noget, der er stor opmærksomhed omkring - især i Asien," fortæller Bo Jensen, der er direktør i Badminton Danmark.

Alene blandt kontinentets tre største lande - Kina, Indien og Indonesien - har sporten en fanbase på mere end 350 millioner.

Betydning for Aarhus

Det er et stort badminton-cirkus, der kommer til byen, og et som også vil være synligt i arenaen og i andre dele af byen med blandt andet udendørsbaner, hvor man kan teste en helt ny bold, der kan bruges i det meste slags vejr.

I Ceres Arena er der plads til 5.000 tilskuere, og hos Badminton Danmark har man en forhåbning om, at eventet, over de ni dage turneringen varer, kommer til at trække 35-40.000 tilskuere til byen. Ved tidligere internationale mesterskaber på dansk grund har tre ud af 10 tilskuere været udenlandske gæster.Og med et internationalt sportsevent som Thomas Cup og Über Cup, så er det, ifølge sportsøkonom Kenneth Cortsen fra University College Nordjylland (UCN) i Aalborg, en mulighed for at vise Aarhus og Danmark frem:

"Det er en mulighed for at tiltrække folk fra Asien, som måske ellers ikke var kommet til Danmark. Kigger man på badminton, så er det jo enormt stort i Asien. Alene Kina er jo utroligt folkerigt, så selvfølgelig er der en branding-effekt og dermed en mulighed for at positionere Danmark og Aarhus i det internationale landskab."

Spørger man Kenneth Cortsen, så er vi generelt gode til at afvikle og løfte events i Danmark, hvorfor vi herhjemme også har været i stand til at være vært for flere sportsbegivenheder de senere år til trods for landets beskedne størrelse.

Vil kunne mærke positiv effekt

Også Aarhus City Forening, som blandt andet repræsenterer detailhandlen i byen, ser frem til at tage imod de mange badminton-glade gæster til maj.

"Det er en meget, meget stor begivenhed. Og jeg tror, at byens restauranter, butikker og hoteller vil opleve at få besøge af nogle af de mange gæster. Udover den omsætning det giver her og nu, så kigger vi fra vores side i ligeså høj grad på den eksponering og omtale, det giver byen, for det vil også give omsætning på sigt," fortæller Claus Bech, der er direktør i Aarhus City Forening.

Hos Badminton Danmark er man heller ikke i tvivl om, at Aarhus vil kunne mærke en positiv effekt af eventet. Succeskriteriet for badmintonforbundet handler dog til at starte med, om hvad der sker på banerne.

"Først og fremmest håber vi på sportslig succes for de danske hold. Vi har store forventninger til, at herreholdet kan nå langt og måske endda tage en medalje. Dameholdet er et ungt hold, men mange af de unge gør det rigtig godt, så der kunne godt ligge en overraskelse og vente der med den rette lodtrækning. Men succes er også, at der forhåbentlig kommer en masse tilskuere i løbet af ugen, og at de får en stor oplevelse af international badminton på absolut højeste niveau," siger Bo Jensen.

Billetsalget begyndte i oktober, og Badminton Danmark melder om et stabilt salg, hvor man regner med, at salget først for alvor tager fart i midten af marts, når alle lande har kvalificeret sig, og lodtrækningen til gruppespillet har fundet sted. Lodtrækningen til gruppespillet finder sted i Aarhus 18. marts.

Publiceret 14 February 2020 14:49