Blandet sushi.

Blandet sushi. Foto: Aarhus Update

Madanmeldelse af Yami Sushi:

Her laver de bedre wokretter end sushi - sådan er det!

Tilfredsstillende oplevelse hos Yami Sushi

Af
Jan L. Pedersen

madanmeldelse Den relativt nyåbnede Yami Sushi, som ligger i Viby Centret, har klart en berettigelse. De har ikke gjort det store ud af deres åbning. Vi testede takeaway fra dem. Og det var på mange måder en god oplevelse. Pudsigt nok, så var deres wokret blandt de bedste, jeg har smagt i ualmindelig lang tid i Aarhus.

Vi havde bestilt hos Just Eat. Maden kom til tiden. Faktisk 10 minutter før det aftalte. Leveringen var god, og maden havde holdt form og varme på turen. Så alt var godt.

Vi bestilte lidt af hvert

Det blev til seks stykker rispapir roll med laks, agurk, avocado og chili-mayonnaise. Salaten var frisk og laksen velsmagende. Ellers var rullerne jævnt kedelige, men dog et frisk indslag på bordet. De fire indbagte kyllinger var saftige og en god starter på menuen.

Seks stykker rispapir roll.

Seks stykker rispapir roll. Foto: Aarhus Update

Sushien var pænt anrettet ved ankomst. Risene var en anelse tørre. En anelse er en underdrivelse. De var tørre - og alt for tørre. Tilmed var de undersaltede. Til gengæld var fisken på blandt andet nigirien pæn tyk, mør som smør og smagte godt. Det tæller op. Der skal også ros for, at der ikke var for meget ris, som man nogle gange oplever, hvor fisk og grøntsager drukner i ris. Det bedste sushi-stykke var Gunkan med kammusling. Det var mørt og velsmagende. Et vanvittigt godt stykke!

Den eneste menu, vi bestilte, var “Single Menu 1” med 12 stykker sushi. En fin menu med meget mainstream, hvilket der selvfølgelig også er noget tryghed i. Men de tørre ris trak også ned her.

En singlemenu.

En singlemenu. Foto: Aarhus Update

Kylling i sur/sød-sauce med grøntsager og ris til en pris på 78 kroner var dagens varme ret. Portionen var stor. Der var pænt (meget) kylling i retten, der generelt var en god servering. Grøntsager som broccoli, gulerødder og løg var vel tilberedte.

Kylling i sur-sød sauce.

Kylling i sur-sød sauce. Foto: Aarhus Update

Kylling i sur-sød sauce.

Kylling i sur-sød sauce. Foto: Aarhus Update

Vi bestilte og testede følgende:

Sur/sød kylling 78 kr.

3x Goma dressing 30 kr.

Indbagt kylling (4 stk.) 25 kr.

Laks Rispapir Roll (6 stk.) 49 kr.

Flamberet Tun Nigiri, 2 stk. 40 kr.

Flamberet Laks Nigiri, 2 stk. 40 kr.

Gunkan: Kammusling, 2 stk. 40 kr.

Rejer Tempura Inside/Out 88 kr.

Single Menu 1 (12 stk.), 1 pers. 99 kr.

Et stykke med tun.

Et stykke med tun. Foto: Aarhus Update

Rischips fra Yami Sushi.

Rischips fra Yami Sushi. Foto: Aarhus Update

Vores regning

Vi betalte 489 kroner for det hele. Grunden var, der var 10% rabat. Hvorfor det var, det ved jeg ikke, men fint nok. Der var 79 kroner i levering, hvilket, jeg synes, var en fint pris. Prisen inklusiv levering var 512 kroner for mad til tre personer. Det giver 170 kroner for et mættende måltid per person.

Dommen

Alt i alt så var vi tilfredse. Dog ikke med det hele. Til prisen var maden okay - samlet set et gennemsnitlig måltid.

Godt:

Wokretten med kylling var i den grad velsmagende.

Temperaturen på maden var perfekt - stor ros for at det, som skulle være varmt, var varmt og det, som skulle være stuetemperatur, var det

De to stykker gunkan med kammusling var suveræne - måske takket være nogle kammuslinger, som var høj kvalitet.

Priserne er sympatisk, og portionerne er store

Ikke godt:

Sushien skuffede, primært på grund af de undersaltede og tørre ris. Det skal der være styr på, hvilket der ikke var, og det trækker betragteligt ned.

Sushi-menuen er lidt ensformigt sammensat. Der er ikke meget fornyelse over dem, vi så på menukortet.

Trods en smule skuffelse på sushien så vil vi gerne anbefale et besøg eller takeaway fra Yami Sushi i Viby. Det må være en ny kok i køkkenet, som har sovet i timen, eller var lidt for presset. Ris i og på sushi må aldrig være tørre og seje. Det må være en fejl, og det kan alle lave. Hvis du ikke tør satse på sushien, så vælg wokretterne, de er ufattelig gode.

Yami Sushi

Yami Sushi

Yami Sushi

Yami Sushi

Yami Sushi

  • Viby Ringvej 10
  • 8260 Viby

Publiceret 17 January 2020 06:00