Nu skulle det være rigtigt: Vanddragen skal fjernes og køres på depot.

Nu skulle det være rigtigt: Vanddragen skal fjernes og køres på depot. Arkivfoto

Nu skulle den være god nok:

Vanddragen skal køres på depot

Der er indgået aftale mellem Socialdemokratiet og Venstre, så Vanddragen nu kan fjernes

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byliv Der har været skrevet mange linjer om den omstridte Vanddrage på Store Torv.

I september var det aftalt i Magistraten, at den skulle køres på depot, men 11. oktober kunne Lokalavisen Aarhus skrive, at de røde partier i byrådet ikke bakkede op om det alligevel. Den gang kaldte Teknik og Miljø rådmand, Bünyamin Simsek (V) det for politiske drillerier i Lokalavisen Aarhus. Men nu skulle den så være god nok. Socialdemokratiets Ango Winther, medlem af Teknisk Udvalg og Simsek har indgået en aftale, så Vanddragen nu kan køres på depot.

I en pressemeddelelse fremgår det, at Vanddragen skal køres på depot i begyndelsen af 2020. Det gamle kunstværk skal erstattes med ny vandkunst, der særligt skal henvende sig til børn og få livet tilbage på Store Torv. Med ny vandkunst på stedet bliver det også muligt at anvende det pumpeanlæg, der i forvejen er på stedet.

De to politikere har også aftalt, at de vil arbejde målrettet for at finde midler til omdannelsen af torvet gennem fonde.

"Ango Winthers forslag om at gøre det muligt, at børnene kan lege i den mest centrale del af Aarhus er virkeligt godt. Jeg vil gerne takke ham for, at han ikke bare har lænet sig tilbage, men i stedet er gået aktivt og konstruktivt ind i arbejdet for at skabe mere liv på Store Torv med fokus på børnenes leg," siger Bünyamin Simsek i pressemeddelsen.

Ango Winther håber, at Store Torv kan blive til et torv, hvor byens børn vil flokkes.

"Vi har set andre steder i byen, hvad det betyder, at der er plads til, at børn kan lege. For mig er det helt afgørende, at Store Torv ikke blot bliver et sted, hvor man opholder sig. Det skal være et sted, hvor der er plads til børnenes leg og latter. Det er oplagt, at vi gør brug af pumpeanlægget til at skabe en vandkunst, der er lavet til at lege i. Jeg håber meget, at der er nogle fonde, der kan se perspektiverne i at være med til at skabe et nyt og levende Store Torv," siger Ango Winther i pressemeddelelsen.

En glad direktør

Tilbage i oktober var også direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech frustreret, men hans frustration er nu lagt på hylden, og smilet er kommet frem.

"Det er rigtig dejligt. Det er en glædens dag og en tidlig, men stor julegave til byens borgere, at der nu langt om længe bliver taget en beslutning om udviklingen af Store Torv, og at man kan komme videre med helhedsplanen for de tre torve. Det er også dejligt, at der bliver tænkt både miljø og aktiviteter ind for børnene," siger Claus Bech og fortsætter:

"Fra vores side har det længe været et ønske om et mere levende torv uden Vanddragen, og det kan der nu komme. Ango Winther og Simsek skal have stor ros for at have landet en aftale omkring Vanddragen."

Det er en større opgave at flytte Vanddragen, da jorden under Store Torv gemmer på et teknikrum på størrelse med en toværelses lejlighed, der i samme omgang skal renoveres og gøres klar til det nye anlæg.

Grundet julemarkedet i området omkring Store Torv kan flytningen først finde sted i starten af 2020.

Aftalen mellem de to politikere bliver behandlet i Teknisk Udvalgs møde på mandag.

Publiceret 12 December 2019 12:24