Står det til rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) skal Vanddragen stadig væk fra Store Torv.

Står det til rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek (V) skal Vanddragen stadig væk fra Store Torv. Arkivfoto

Simsek:

Nu skal vi ikke vente længere - Vanddragen skal væk

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), er i gang med at lave en mere specifik plan for Vanddragen, så den kan komme væk

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

byliv Man troede egentlig, at sagen om det meget omdiskuterede kunstværk Vanddragen på Store Torv var afsluttet, men det var så ikke tilfældet.

Mandag 28. oktober var Vanddragen endnu en gang på dagsordenen til møde i Teknisk Udvalg, men punktet blev pillet af, oplyser formand for Teknisk Udvalg Keld Hvalsø (EL).

"Rådmanden (Teknik og Miljø-rådmand, Bünyamin Simsek (V), red.) startede med at trække forslaget fra dagsordenen, fordi han gerne vil lave et nyt oplæg, som går mere i dybden med alternativer til, hvad der skal være der, hvor Vanddragen er nu," siger Hvalsø og fortsætter:

"At sætte Vanddragen på depot er ikke en løsning - der skal være nogle konkrete planer for, hvad der skal ske - hvad man kan sætte i stedet for. Jeg tror, at rådmanden har indset, at der skal være nogle planer, som vi så på et tidspunkt kan drøfte i byrådet og ikke blot nogle visioner for området. Det tror jeg også, aarhusianerne ønsker."

Vi skal gøre noget

Rådmanden bekræfter, at der er et konkret oplæg på vej.

"Min overordnede visionsplan for torvene er stadigvæk den samme, men jeg vil i det næste oplæg forsøge at være mere specifik og konkret i, hvad der skal ske med Vanddragen, når vi fjerner den. Jeg holder fast i, at den skal fjernes, men svagheden er, at der ikke er afsat midler til det i byrådet, men vi forsøger nu med en ny plan at finde ud af, hvad vi kan gøre inden for budgettet," siger Bünyamin Simsek og påpeger:

"Der har været mange år, hvor et rødt flertal har haft muligheder for at komme med planer for området, og havde der været andre bud på løsninger, så var de nok blevet skabt, men det er ikke tilfældet."

Simsek har derfor planer om at etablere noget vandkunst, som kan aktivere børn, og på den måde kan det vandpumpeanlæg, der ligger under jorden også blive brugt.

"Vi skal ikke vente længere. Vi skal have Vanddragen flyttet, og så skal vi have forpligtet byrådet til at gøre noget ved hele området, men det kan først blive til næste års budgetforhandlinger. Mine visioner er de samme som hele tiden, men vi må finde ud af, hvad vi kan gøre her og nu på området, så vi kan få Vanddragen kørt væk, og så vil jeg klæde Teknisk Udvalg mere på til vores næste møde i forhold til tankerne omkring området," understreger han.

Simsek vil præsentere de nye tanker for Teknisk Udvalg den 11. november, og hvis det kan nås, håber han, at punktet kan komme med på byrådets dagsorden den 13. eller den 27. november.

City-direktør enig

Direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech, er enig med Simsek i, at man skal holde fast i den langsigtede plan.

"Få Vanddragen væk nu, så kan man udnytte vandpumpeanlægget under jorden og få lavet en form for springvand som det på havnepladsen, som børnene vil elske. Der skal handles på det nu, og der må ikke gå politiske drillerier i det - det skal ikke dreje sig om et nyt kunstværk på stedet, men om at få Vanddragen væk og få skabt et attraktivt miljø med opholdsmuligheder på området i stedet," siger Claus Bech, som ligesom Simsek håber, at byens øvrige politikere er indstillet på, at Vanddragen skal væk hurtigst muligt, så man kan begynde at opbygge et nyt udseende på Store Torv

Publiceret 30 October 2019 13:41